INGUNN RØREN

Jenten skal ha blitt voldtatt av en utenlandsk mann inne i et smug som ligger rett ved lensmannskontoret. De som hadde vakt på lensmannskontoret var ute på patrulje, så kontoret var ubemannet da jenten ble overfalt.

Voldtekten skal ha skjedd klokken 03.27 natt til lørdag. Etter overgrepet varslet jenten umiddelbart sin kjæreste, og kjæresten ringte politiet.

— Jenten ble undersøkt på Stord sykehus, og det ble gjort funn som bekrefter det hun forklarer. Vi ser ingen grunn til å tvile på jentens forklaring, sier operasjonsleder Harald Aase ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Voldtekten er blitt etterforsket hele helgen, uten at politiet har fått tak i gjerningsmannen. Jenten har gitt et godt signalement av voldtektsmannen.

Politiet er på jakt etter en mørkhudet mann av utenlandsk opprinnelse. Han har mørkt hår, er 25-30 år gammel og 175-180 centimeter høy. Han snakker gebrokkent norsk. Mannen har kraftig kroppsbygning med antydning til mage. Han hadde på seg mørk skinnjakke og mørke bukser.

— Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som var i området Osen i Leirvik sentrum i tidsrommet 01.30-03.30 natt til lørdag, sier Aase.

Det er foreløpig uklart om jenten møtte gjerningsmannen inne i smuget eller om hun ble dratt inn dit.