— Det er fint at man har rusfrie arrangement. Men det er ikke alltid det som er virkeligheten, sier politioverkonstabel Ivar Lunde ved Fyllingsdalen politistasjon.

Festen i Bøneshallen lørdag kveld skulle være rusfri. Men en stor gjeng med berusede ungdommer samlet seg i nærheten av hallen. De laget så mye bråk at politiet ble tilkalt. Også naboer ringte og klaget over fulle, krakilske ungdommer, om slåssing og mengder av knust glass. Patruljer fra både Fyllingsdalen og sentrum dro derfor ut for å skape ro.

Helte ut øl, vin og sprit

— Særdeles store mengder alkohol ble beslaglagt og tømt ut. Både øl, vin og sterkere saker. Etterpå hadde man en hel bosspose full av tomgods, sier Lunde.

Allerede klokken 20.30 hadde en 15 år gammel jente fått i seg så mye alkohol at hun falt i koma. Hun ble i all hast fraktet til Legevakten i ambulanse.

I løpet av kvelden kjørte politiet en rekke overstadig berusede mindreårige ungdommer hjem til foreldrene sine, opplyser Lunde.

— Det er viktig at foreldre får vite at slikt skjer. Mange flere ungdommer burde vært tatt hånd om, men vi hadde ikke kapasitet til å få med alle, sier han.

- Trist

Lunde mener at arrangører også må ta ansvar for områdene rundt festlokalene.

— Det har vært en del problemer rundt rusfrie arrangement i Bøneshallen. Det har skjedd før at arrangørene har feilberegnet tilstrømningen og ikke har innkalt nok vakter. I dette tilfellet hadde de leid inn to polititjenestemenn. Det var ikke nok til å holde kontroll også utenfor lokalet, sier han.

Johan Inge Fauske, medlem i festarrangøren Frøya Basket og vakt under festen, synes det er trist at så mange fulle ungdommer oppholdt seg i området rundt hallen og laget bråk.

- 19 vakter

— Det er ikke kjekt at slikt skjer. Men inne på diskoteket gikk det svært rolig for seg. Vi hadde bortimot 500 ungdommer inne. Vaktene kontrollerte både formen på dem som ville inn og om de hadde noe i væsker eller jakkelommer, sier han.

Ifølge Fauske var det to politifolk og 17 andre vakter under arrangementet.

— Ifølge politiet hadde dere trolig ikke nok vakter til å kunne kontrollere områdene rundt hallen?

— Det er vanskelig å svare på. Vi gikk runder utenfor, men det er også et spørsmål om hvor stort område utenfor vi skal ha ansvar for å kontrollere, sier han.