Politiet i Bergen slo alarm etter at en voksen mann oppsøkte et hus i Titlestadvegen i Fana og blottet seg for en jente. Mannen skal ha vist frem en lapp og snakket dårlig norsk.

Hendelsen skjedde ved 16.45-tiden. Hundepatruljen ble sendt ut, og lokalt politi deltok i jakten.

Likevel var det først i kveld, etter tips fra publikum, at politiet fant mannen.

Pågrepet uten dramatikk

— Han ble pågrepet uten dramatikk, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til bt.no. Pågripelsen skjedde også i Titlestadvegen.

Han sier at de la frem saken for jourhavende jurist som besluttet atden unge, polske mannen i begynnelsen av 20-årene skulle innsettes i fengslig forvaring.

Mannen, som ikke er kjent for politiet fra før, vil bli avhørt om forholdet onsdag.

Jenten var alene hjemme, men fikk varslet en nabo som ringte politiet.

Hun beskrev en mann som var lys i håret og hadde på seg caps. Han hadde sort jakke med grønne detaljer og var lys i huden, men «ikke helt hvit», ifølge jentens forklaring.

«Lukk og lås»

Operasjonsleder Kronen har følgende råd til barn og foreldre:

— Samfunnet er bygd opp slik at barn til tider må være alene. Hvis det kommer fremmede på døren og viser en lapp og ikke sier noe, skal du bare lukke døren og låse. Er folk bekymret, ta kontakt med politiet.

Hvis det kommer fremmede på døren og viser en lapp og ikke sier noe, skal du bare lukke døren og låse. Operasjonsleder Morten Kronen

Politiet i Bergen kjenner ikke til liknende hendelser den siste tiden.

— Vi har hatt flere meldinger om tiggere som sier at de syke og lider av forskjellige ting, men dette har vi ikke hørt om, sier Kronen.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post