• Jeg forventer at man nå vil ta ansvar i Justisdepartementet, sier Jens Cilleborg Jensen. Han er innvilget møte med departementet om sin sak.

BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.noNordfjord/Bergen

Jensen ble 100 prosent ufør da han på 90-tallet ble uriktig siktet og varetektsfengslet for minst åtte voldtekter og omfattende mishandling av en tenåringsjente. Jenten ble i fjor dømt til fengsel for falsk anmeldelse.

Møter arroganse Jensen har gått til sak mot staten for å få erstatning for at hans liv nå er ødelagt. Men han opplever at alle myndighetspersoner som har hatt med saken å gjøre fraskriver seg ansvar.

— Min kone og jeg er blitt møtt med arroganse og ansvarsfraskrivelse alle steder.

Men det kan ikke være slik at ingen har ansvar for det som har skjedd, sier Jensen til Bergens Tidende.

Han har forventninger til møtet med ledelsen i Justisdepartementet. Han bad om å få møte justisministeren personlig. Svaret han har fått er fra Magnar Aukrust, som er sjef for politiavdelingen i departementet.

I nær fremtid Møtet vil finne sted i nær fremtid. Det gikk ikke lang tid fra han ba om et møte, til han fikk positivt svar.

Jensen føler at det nå endelig er noen som vil høre på hva han og hans kone har opplevd.

Han har saksøkt staten med krav om å få 3,5 millioner i erstatning for et ødelagt liv.

Statens svar er at saken bør avvises fordi Jensen fikk en mindre erstatning på 250.000 kroner i 1997. Statens krav om avvisning har Jensen tatt tungt.

— Forlanger staten at vi skal fortsette å kjempe i fem-seks år til? Det er på tide at staten nå tar ansvar og viser seg fra en menneskelig side, sier dansknordmannen Jens Cilleborg Jensen til Bergens Tidende.