Det var under avsnittet om skolepolitikk at statsministeren kom med nyheten om hvordan han og hans regjering skal ta aktive grep for å nå målet som mange regjeringer har hatt; en mobbefri skole.

— Vi skal vise i praksis at vi står for nulltoleranse for mobbing. Vi vil innføre sanksjoner mot skoler som ikke løser mobbesaker. Om kort tid legger regjeringen frem lovforslag som letter bevisbyrden for elever som føler seg mobbet. Samtidig forlenger vi foreldelsesfristen i straffesaker om mobbing, fra to til fem år.

Til høyre for Høyre

Det tok lang tid før Jens Stoltenberg fikk ordet til sin åpningstale. For det første gjorde meldingene om røykutvikling og evakuering av Stortinget at kulturinnslaget ble forlenget med ti minutter.

Deretter brøt det ut en applaus så langvaring og intens at Jens flere ganger måtte si : - Ja...- Ja. - Ja. Uten at det hjalp.

Men da han endlig fikk ordet alene, sa han at høstens valg blir et historisk retningsvalg, der mye står på spill.

— For første gang vil valget stå mellom en regjering ledet av Arbeiderpartiet og en regjering til høyre for Høyre.

— I vår 125 årige historie har det aldri skjedd før.

— Det betyr at de skal utforme politikken i skjæringspunktet mellom Høyre og Fremskrittspartiet, sa partilederen til sitt landsmøte.

Kurt varmet opp

Før han startet sin tale fikk Jens Stolteberg oppmuntrende ord med på veien av artisten Kurt Nilsen, iført arbeidsskjorte.

Han dro igang en allsang der refrenget var : A,-A,-A.

Forsamlingen lot seg rive med.

Den tidligere rørlørleggeren fra Bergen la ikke skjul på sin sympati for partiet han sang for og sa til slutt:

— Jeg håper dere går inn i en god periode.

Det takket Jens Stoltenberg ham for, og overrakte en rød rose som takk.

Følg Vær en venn, BT sin serie om mobbing, på Facebook.