Det varden 64 år gamle Halvor Johan Sva fra Årdal som ble funnet død i veikanten ved Skarnes i Sør— Odal lørdag morgen.

Obduksjonsrapport

Han var ute for å lufte hunden sin før han skulle møte jaktkameratene, melder NRK Sogn og Fjordane. Da han ikke møtte opp til avtalt tid, begynte kameratene å lete.

Det ble satt i gang førstehjelp med det samme han ble funnet, men etter kort tid ble han erklært død.

Politiet avsluttet sine undersøkelser på stedet søndag kveld. Mandag morgen kom obduksjonsrapporten som bekrefter at Sva døde på grunn av påkjørselen.

— Fryktelig hemmelighet

Politistasjonssjef i Kongsvinger, Bjørn Berntsen, sier til avisen Glåmdalen at politiet leter etter en bildrapsmann.

— Ett eller annet sted der ute sitter en eller flere med en fryktelig hemmelighet, slår han fast.

— Det er ikke kommet inn ny informasjon som kan lede oss til en gjerningsmann. Vi arbeider videre med tradisjonell etterforskning og vil også fortsette med tekniske undersøkelser, opplyser Berntsen.

Sjekker biler

64-åringen ble funnet hardt skadd av sine jaktkamerater rett ved Ullernvegen nær Ullern skole klokken 8.25. Han døde kort tid etter av skadene, som ifølge obduksjonsrapporten ble forårsaket av en påkjørsel.

— Dette er en vei som ikke er mye trafikkert. Påkjørselen skjedde i et område der 60-sonen går over til 40-sone, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Karin Dobloug i Hedmark politidistrikt til NTB.

Mandag begynte politiet en rundspørring i området der de blant annet spør om å få se på bilene til beboerne.

Hørte hunden

Jegeren gikk fra sin bolig klokken 6.30 lørdag for å møte sine jaktkamerater. Både boligen, åstedet og møteplassen ligger like i nærheten av hverandre.

Da han ikke møtte opp til avtalt tid, begynte jaktlaget å lete etter ham. De ble klar over hvor han lå da de hørte jakthunden hans gi lyd fra seg. Hunden ble også skadd og brakt til veterinær.

— Det var regn og mørkt da påkjørselen fant sted, sier Dobloug.

Fylkesvei 287 er asfaltert, men uten midtdeler og gatebelysning. Den tar av fra E16 og går gjennom et boligfelt med spredt villabebyggelse.