• Hva var det jeg skulle ha så dårlig samvittighet for? fortsetter han.

Mannen sitter i en blå sofa, drikker svart kaffe, tar en bit av en kjeks og forteller om første gang han betalte en kvinne for sex. Han er i første halvdel av 40-årene, ser godt ut og kan skilte med lang utdannelse og fin jobbkarriere. Økonomisk sitter han svært godt i det og røper at han gir sin stemme til venstresiden. Tidligere gift, nå singel med barn i tenårene.

— Jeg var i 30-årene første gang. Av en eller annen grunn følte jeg at det var galt å betale for sex før. Det hadde vel med oppdragelse, likestilling og kvinnekampen på 70-tallet å gjøre. Dessuten er det en viss barriere å komme over.

Men hva mener du om sex-kjøp? Prøv vår nettgallup

Du kan også si din mening i vårt diskusjonsforum

- De spiller fabelaktig

Han beskriver det som en tilfeldighet. Vennegjeng i utlandet. Mye festing. Flere av de andre betalte for sex.

— Det var ikke noen big deal for dem. I noen land er dette så innarbeidet og damene oppfører seg slik at det ikke er mulig å få dårlig samvittighet.

— Hvordan oppfører de seg?

— De er vennlige og virker som om de liker det. De spiller dette spillet så fabelaktig godt. Alle liker når så flotte jenter tilsynelatende liker deg.

— Hvorfor tror du menn kjøper sex?

— Mannens primitive behov. Derfor er vi villig til å bruke mye penger på damer også i vanlige sammenhenger. Dyre middager og gaver. Noen menn er villig til å gå litt lenger. For meg handler det rett og slett om sex der og da.

Han mener at menn er mer fokusert på sex enn kvinner.

— Kvinner slår seg lettere til ro med et dårlig sex-liv. Dessuten: Å kurtisere vanlige damer er mye arbeid. Å kjøpe sex er lettvint.

- Månedslønn på to timer

Han mener kjøpesex også hvisker ut fordelene menn med utseende og sjarm kan slå i bordet med på byen.

— På denne arenaen er det andre spilleregler som gjelder: Om du har råd eller ikke. Dette handler også om mentalitet. At jeg bruker pengene mine på det jeg ønsker. At det ikke er moral i penger.

— Har du noen gang hatt dårlig samvittighet?

— Ja.

— Hvorfor?

— Fordi jeg har visse evner for empati. Jeg får av og til disse «flashene» om at de gjør dette av nød. Da tenker jeg at dette skulle jeg ikke gjort. Spesielt overfor dem som ikke greier å spille dette spillet fullkomment. Det gir et ekstra insentiv til å behandle dem høflig og gi de litt ekstra. Man synes synd på dem.

— Hvorfor gjør du det da?

— Dette er en av alle drittjobbene vi lar den tredje verden ta. Alternativet er enda verre: Lange arbeidsdager på fabrikk med dårlig lønn. Isteden får de en månedslønn for et par timer med en mann.

- Uglesett og ukorrekt

— Politiet mener at menn som kjøper sex skaper grunnlag for menneskehandel der kvinner blir tvunget til å selge sex?

— Det kan jo bli en konsekvens. Men mange damer synes dette er bedre enn å sulte i hjel hjemme. Dessuten er det litt søkt å legge skylden for menneskehandel på en som kjøper sex her i byen.

— Hva tror du effekten av kriminalisering av kjøp av sex ville blitt?

— Liten effekt. Dette er allerede så uglesett og ukorrekt at det stort sett skjer i det skjulte nå. Skulle man få noe ut av et forbud, måtte man forby salg også.

— Hvordan vil et forbud påvirke deg?

— Jeg har aldri funnet på noe slikt i dette landet. Men det ville nok fått en del til å avstå. Volumet ville gått ned. Mulig det ville vært mer fristende for noen å reise mer til andre land.

- Litt som u-hjelp

— Mange mener at sex-kjøp viser et nedverdigende kvinnesyn. Hva mener du?

— Jeg synes ikke det. Det er to parter. Hun bruker de maktmidlene hun har, nemlig sexen som menn er på jakt etter. Men en del eldre europeere i Thailand snakker med forakt om jentene. De fremstiller det som om de er slaver av egne drifter, som spillegalskap, og at det er jentene som kynisk utnytter dem .

— Hva tror du de tenker om deg da?

Han ler godt.

— Vet ikke om jeg tør tenke tanken... Kanskje litt som vi hadde det i Norge før. Arbeideren står med luen i hånden mens direktøren har pengene og makten.

Han tar en bit av kjeksen, en slurk av kaffen som må være lunken nå og karakteriserer folk flest sitt syn som pietistisk.

— Det er preget av et Kristen-Norge der alt er synd. Hvor går grensen for når det er uakseptabelt? Hjemme tar du damene med ut og spanderer dyr middag, vin og drinker. Så går du hjem og har sex. Utenlands så gjør du det samme. Men der gir du litt penger til «taxi hjem», nok til mange taxiturer. Litt for å døyve dårlig samvittighet, litt som u-hjelp. Gjør ikke de fleste menn dette i en eller annen setting da? Bruker mye penger på en dame for å ha et sex-liv?

- Gjør det ekstra skittent

— Ofte brukes ordet horekunde om dem som kjøper sex. Hva synes du om det?

— Brukes av feministene for å gjøre det ekstra skittent. De henger ut ham, men ordet sier faktisk mer om henne. Hun er en hore, han bare en kunde.

— Hva tror du ville vært konsekvensen dersom dette hadde blitt kjent blant venner og kolleger at du betaler for sex?

— Jeg hadde nok blitt stilt i et dårlig lys. Det hadde blitt konfrontasjoner med folk som ikke lytter på det øret.

— Hva tror du barna dine ville sagt?

Han ler godt.

— Et steikende godt spørsmål. Har ikke peiling. Og jeg skal sørge for at den situasjonen aldri oppstår.