— Jeg vet ingenting om bomben. Absolutt ingenting, sier 31-åringen.

Bergens Tidende treffer ham idet han parkerer bilen sin utenfor boligen på Voss. Han er svært lite interessert i å snakke med pressen.

— Jeg har ingenting å si. Denne saken er jeg ferdig med, sier 31-åringen og går inn i huset.

Fem minutter senere kommer han ut igjen, fortsatt lite snakkesalig.

— Er det riktig at du leverte sprengstoff og fenghetter til føreren av ulykkesbilen?

— Det er ikke riktig.

— Er det riktig at en av bilene som ble stjålet på Askøy ble funnet i en garasje du disponerer?

— Det er nesten riktig, sier 31-åringen, setter seg inn i bilen sin, og kjører av gårde.

Flere turer til Voss

Politiet har en annen oppfatning. De har gitt 31-åringen status som siktet, og mener sprengstoffet som ble funnet i Sverige stammer fra ham.

Etter innbruddet ved Granheim Bilsenter på Askøy den 6. august skal 26-åringen, som omkom i Halmstad, ha besøkt 31-åringen tre ganger.

Ved et av besøkene skal 31-åringen ha fått i oppdrag å skjule en stjålet BMW. Denne bilen ble kort tid etter ulykken funnet i en garasje 31-åringen hadde tilgang til.

Etter dette skal 26-åringen ha stukket innom kameraten på Voss to ganger, senest da han var på vei til Sverige. Ved et av disse besøkene tror politiet den nå avdøde bergenseren har mottatt 30 gram sprengstoff, flere fenghetter, og muligens en hjemmelaget bombe.

En av teoriene er at 26-åringen har fått sprengstoffet som avdrag på gammel gjeld.

Brunt pulver

Bakgrunnen for politiets mistanke er funn gjort under ransakelse av 31-åringens bolig.

Bomben som ble funnet på ulykkesstedet i Sverige, var et tranglass fylt med pulver. Glasset var tapet sammen med rød tape, ut stakk noen ledningsstumper.

I 31-åringens bolig er det funnet tape av samme type og farge som den på bomben. Da en politimann fra Bergen fikk se bomben mente han også å dra kjensel på pulveret. Han syntes det minnet om noe han hadde sett hjemme hos 31-åringen.

Det førte til at politiet beslagla et brunt pulver fra 31-åringens bolig. Pulveret ble sendt til analyse, men viste seg ikke å være sprengstoff.

Tranglasset, som ble funnet på ulykkesstedet, er fortsatt til analyse i Sverige. Politiet vet ennå ikke om innholdet er identisk med pulveret fra Voss. Ergo vet man heller ikke om det tapete glasset faktisk hadde sprengkraft.

Det er fortsatt uklart hva 26-åringen skulle med dynamitten som ble funnet på ulykkesstedet. Kameraten hans, som mandag ble varetektsfengslet for fire uker, nekter ethvert kjennskap til sprengstoffet.