41-åringen meldte seg for politiet rett etter at han hadde drept samboeren Hanne Kristine, og vært nær ved å drepe sin tre uker gamle datter og Hannes tante. Hele helgen blir 41-åringen avhørt uten advokat til stede. Han kommer med en rekke oppsiktsvekkende uttalelser i avhørene.

«Barnet kun tre uker gammelt. Ta barnet. Gå. Skal ikke få se det mer. Ikke holde det mer. Men det er ingen unnskyldning» sier 41-åringen om sine tanker før han satte seg i bilen. I senere avhør nekter han for dette.

— Han husket mest i det første avhøret, etterpå husket han mindre og mindre, forklarte etterforsker Hans Trygve Tonning i retten. På spørsmål fra aktor sa Tonning ar han hadde inntrykk av at 41-åringen ikke ville huske.

«Jeg kjørte på damen min. Jeg så jenten min ligge i gresset. Jeg så tanten stå på parkeringsplassen etter at jeg hadde kjørt over Hanne, jeg så at tanten løp». Dette er en av de første beskrivelsene 41-åringen gir av drapet.

«Hanne er heldig som er død. Det er tross alt jeg som må leve videre med denne katastrofen».Dette sier tiltalte samme dag som drapet, etter at politiet har bekreftet at samboeren hans døde på stedet.

— Min oppfatning er at 41-åringen i avhør fokuserte veldig på seg selv, og ikke på henne som nettopp var drept. Tatt i betraktning at han tidligere på dagen hadde drept sin samboer, og at hans datter svevde mellom liv og død, var han svært rolig, sier Tonning.

En av Hannes beste venninner, Marianne Løseth, vitnet også mandag. I likhet med flere andre vitner forklarte hun at tiltalte hadde vært svært kontrollerende overfor Hanne og at han hadde et svært negativt kvinnesyn.

— Han ville ha alle unna Hanne, sånn at han kunne kontrollere henne. Det er en grunn til at mange av vennene til Hanne er blitt borte, hun som kjente halve byen. Hanne var i ferd med å komme seg helt bort fra ham, men da moren hennes døde trengte hun noen. Hun trodde virkelig at han hadde forandret seg, sa Løseth.