• Jeg ble veldig stresset. Jeg gjorde en feil og hev ham opp i vognen.

Den 37 år gamle tobarnsmoren i vitneboksen skal forsvare seg mot grove anklager. Statsadvokaten mener hun med rå kraft tok toåringen hun var dagmamma for og presset han ned i barnevognen, så hardt at han brakk begge lårbena.

Rettssal 4c i Bergen tingrett er fylt til randen. Saken har ingen make i norsk rettshistorie.

— Jeg skulle gjerne gjort ting annerledes, men det er for sent nå, fortsetter dagmammaen.

Hun forteller om den fatale septemberdagen for halvannet år siden. Alt var som det skulle. Helt til hennes egne barn fant det for godt å gå ut på egen hånd.

— Det er biler som kjører forbi utenfor, og jeg ble stresset. Jeg hev han (toåringen red. anm.) opp i vognen, og det skjedde noe. Jeg så at beina ikke var skikkelig.

— Han falt. Boms, ikke sant. Han satt der bare.

Toåringen skrek kraftig. I stedet for å tilkalle hjelp tok dagmammaen gutten først med seg ut, så inn på stuen igjen. Han greide ikke stå på egne bein. I halvannen time vred gutten seg i smerter før moren hentet ham til vanlig tid.

— Hvorfor ringte du ikke etter hjelp? spør statsadvokat Jarle Golten Smørdal.

— Jeg skulle ha ringt, men mobilen min var ødelagt.

— Tenkte du ikke på å ringe etter ambulanse?

— Jeg kom ikke på det.

— Du hadde fasttelefon som fungerte?

— Ja.

— Hadde du ikke andre muligheter til å komme kontakt med foreldrene?

— Jo, men jeg kom ikke på etternavnet.

— Brukte du mye kraft mot gutten?

— Jeg har nok brukt noe kraft, svarer dagmammaen, og forteller hvordan hun undersøkte toåringen hjemme i stuen.

— Jeg kjente at et bein, eller ett eller annet inni der ikke var som det skulle.

Likevel unnlot hun å tilkalle hjelp, eller fortelle alvoret til guttens mor. Det vil statsadvokaten at hun skal straffes hard for. I dag er det ventet at han vil kreve ubetinget fengsel i rundt seks måneder.

  • Dette handler ikke om langvarig barnemishandling, eller en ondsinnet handling. Det er snakk om kraftig voldsutøvelse i en stresset situasjon. Det er også skjerpende at hun som dagmamma ikke tilkaller hjelp, sier Smørdal.
VARSLET IKKE: Statsadvokaten vil straffe kvinnen hardt for at hun brakk begge lårbena til toåringen hun var dagmamma for. Mest fordi hun ikke hentet hjelp da skaden var et faktum.