— Det er ikke tvil om at dette er et drap. Utover det ønsker vi ikke å gå ut med flere detaljer, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon.

BT får derimot bekreftet fra kilder at kvinnen skal være funnet kvalt. Politiet kunne ut fra øvrige funn på åstedet raskt konstatere at det dreide seg om et drap. Om det har vært noen kamp i forkant, fremstår som mer uklart.

Bare de to hjemme

I leiligheten befant det seg bare en person da politiet ankom; 50-åringen som nå er siktet for drapet. Mannen ringte selv klokken 03.46 natt til fredag og fortalte hva som hadde skjedd.

«Jeg har en død kvinne i leiligheten», var budskapet hans på politiets nødnummer.

Mannen har i avhør fortalt at det bare var han og 27-åringen som var til stede i leiligheten da hun døde. Det utelukker flere gjerningspersoner.

Tidspunktet for når kvinnen ble drept, er uklart. Siktede har i avhør hatt problemer med å gjøre rede for hendelsesforløpet drapsnatten. Han skal imidlertid ikke ha vært særlig alkoholpåvirket.

Hygget seg på byen

Kvelden i forveien skal mannen ha hygget seg sammen med venner på restaurant i byen. På et tidspunkt har han plukket opp den 27 år gamle kvinnen, og tatt henne med hjem. Mannen nekter for å ha drept kvinnen.

— Min klient nekter straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å gi noen kommentarer om hva han har sagt, sier mannens forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen.

— Hevder din klient å ha handlet i nødverge?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere nå. Slike ting vil jeg først si noe om under fengslingsmøtet mandag, sier Ottesen.

— Hvordan forholder din klient seg til det som har skjedd?

— Siktelsen er svært alvorlig. Alle mennesker vil jo synes noe slikt er grusomt og tragisk. Min klient har sin måte å reagere på, uten at det er noen dramatikk i det, sier Ottesen.

Siktede ble avhørt i to bolker fredag. Trolig blir han ikke avhørt igjen før over helgen.

— Vi føler at vi har god oversikt over saken, sier Tove Lian Mathiesen.

Taust hos politiet

Politiet har valgt nesten ikke å si et eneste ord til offentligheten. Ikke engang hvordan den konkrete siktelsen lyder, vil de opplyse.

— Han er siktet for drap, er det eneste politiadvokat Eli Valheim vil si.

Den siktede er nærmest ukjent for politiet. Han har bare en siktelse for fyllekjøring med båt fra tidligere.

Alle BT har snakket med, både på jobben, blant venner og naboer, forteller om en hyggelig og rolig mann.

Hva som kan ha fått ham til å begå drap, fremstår som en gåte for alle BT har snakket med.

Offeret gikk med kniv

Offeret ble i 2001 dømt for å ha gått med kniv på åpen gate. I retten forklarte hun den gang at grunnen var at hun var blitt truet og utsatt for vold fra flere kunder. Hun ønsket derfor å ha en kniv til å forsvare seg med dersom hun skulle få trøbbel igjen.

Hvorvidt hun var i besittelse av kniv drapsnatten, er ikke klarlagt. Dette er et moment som naturlig nok vil bli en sentral del i den videre etterforskningen.

Den avdøde er sendt til Gades for obduksjon. Utfallet av den vil kunne bidra til å klargjøre hendelsesforløpet før 27-åringen ble drept.

SPORJAKT: Teknikere fra Hordaland politidistrikt jobbet til langt på kveld med å finkjemme leiligheten hvor 50-åringen bodde for spor.<p/>FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN