• Jeg er voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Frp, sa Cathrin Rustøen (21) og sendte sjokkbølger gjennom Frp-årsmøtet.

KARI PEDERSEN kari.pedersen@bt.no

Frps nestleder Siv Jensen hadde nettopp avsluttet sin skjennepreken mot opprørere og ryktemakere da Cathrin Rustøen manøvrerte seg fram til talerstolen på Bergen Airport Hotel.

Så kom ordene som punkterte den verkebyllen av rykter og sladder som har versert rundt Frp de siste månedene.

Stemmen var først forsiktig, litt skjelven. Så hevet hun røsten og kom med sin fryktelige anklage mot en ikke navngitt sentral politiker i partiet hun representerer.

Ikke alene Tydelig preget av alvoret og det sterkt personlige i anklagene hun bar fram, forklarte hun hvorfor dette måtte komme i et fylkesårsmøte med delegater fra hele fylkespartiet i salen og pressekorpset på plass:

— Jeg har valgt å stå frem med dette nå, fordi det i den senere tid har versert rykter om at flere jenter er seksuelt misbrukt av sentrale tillitsvalgte.

Jeg er ikke alene om å bli seksuelt misbrukt. Det er derfor beklagelig at partiledelsen ikke tar problemene alvorlig, sa Cathrin Rustøen.Fpu-landsmøtet i Telemark Cathtrin Rustøen forteller til NTB at hun kjenner til at sju jenter og to gutter er blitt voldtatt eller seksuelt misbrukt på annen måte under partisamlinger. Rustøen som nå er fylkestingsrepresentant for Frp har tidligere ledet FpU i Hordaland. I samtale med pressen etter sin sjokk-opptreden sier Rustøen at voldtekten hun sikter til skjedde for et godt år siden.

Vil ikke anmelde - Hvilken sentral tillitsvalgt skal ha voldtatt deg?

-Det vil jeg ikke si noe mer om.

— Er voldtekten anmeldt?

— Nei og det vil jeg ikke gjøre

— Hvorfor ikke?

— Det har ikke noe poeng å gå til politiet. Flere har gitt meg råd om å la være.

— Har tillitsvalgte i Frp gitt deg råd om å la være å gå til politiet?

— Det vil jeg ikke kommentere

— Har du snakket med sentrale Frp-folk om voldtekten?

— Jeg har snakket med Siv Jensen. Jeg følte jeg fikk støtte fra henne.

— I talen din anklager du partiledelsen for å skyve problemet under teppet. Hva krever du at partiledelsen gjør?

— Det er på tide at noen tar fatt i den ukulturen som pågår i Frp, sier Cathrin Rustøen.

Alkohol og sex I følge Rustøen handler ukulturen om at voksne partimedlemmer har nytt alkohol på samlinger der barn og unge er til stede. Og at voksne personer har seksuelt samkvem med unge på slike samlinger.

Cathrin Rustøen avsluttet med å takke de som har trodd henne og støttet henne. De samme støttespillerne er i følge Rustøen blitt møtt trusler om eksklusjon og drapstrusler.

Irritert Jensen Nestleder Siv Jensen var raskt på talerstolen igjen. Først for å uttrykke sin støtte til Cathrin Rustøen.

— Selvsagt skal slike overgrep ikke tillates. Slikt må politianmeldes, sa Siv Jensen.

Så la hun til, tydelig irritert: -Men dette var ikke tid og sted å komme med slike anklager.

Overfor BT bekrefter Siv Jensen indirekte at hun kjente til Cathrin Rustøens anklager, men avviser at sentralstyret skulle tatt fatt i saken.

— Det blir opp til henne å gå til politiet, det kan ikke sentralstyret gjøre, sa Siv Jensen.

- Sterk og tøff Fylkesleder Sigrun Sangolt Natås sier at Cathrin Rustøen er en sterk og tøff jente som har våget å stå fram med sin historie.

— Det står det stor respekt av. Vi skal nå slå ring om henne slik at ingen får krumme et hår på hennes hode, sier hun.

Les også: Søviknes: - En sak for politiet, ikke partiet Hagen: - Kjent med løsaktige påstander Aarebrot: - Grotesk av Frp-ledelsen Politiet vil etterforske saken Enda en voldtektspåstand

Formannen kastet Frp-møter også i Rogaland og Østfold: Simonsen og Hedstrøm nominert

ANMELDER IKKE: - Jeg vil ikke anmelde voldtekten, men jeg vil ha vekk ukulturen i partiet, sier Frps Cathrin Rustøen. (FOTO: SCANPIX)