Det er langt fra første gang den tidligere gjenglederen fra Åsane endrer forklaring. Først nektet han enhver befatning med drapet. Senere innrømmet han at han hadde bestilt en «smellejobb», som innebar at noen skulle banke opp oljearbeideren Madsen.

Nå innrømmer han for første gang at det var en ren likvidering han bestilte.

Ny ankesak

Tilståelsen kom i politiavhør for en uke siden. I morgen starter ankesaken i Gulating langmannsrett mot to menn på 27 og 37 år. Mennene ble i fjor frikjent for medvirkning til drap.

— Jeg kan bekrefte at Olsen har gitt en ny forklaring, men ønsker ikke å forhåndsprosedere saken i pressen, sier statsadvokat Jarle Golten Smørdal til bt.no.

Ifølge ba.no ble det nye avhøret utført i Tromsø fengsel, der Olsen soner fengselsstraff for drapet. Bakgrunnen for bestillingsdrapet skal ha vært at Madsen drev med narkovirksomhet på Olsens territorium.

Falsk forklaring Advokat Thomas Randby forsvarer 27-åringen som sammen med 37-åringen møter i Gulating lagmannsrett mandag. Randby sier til NTB at han kjenner til Olsens nye forklaringer, men kan ikke gå inn på detaljer før saken starter. Han bekrefter imidlertid at Olsen har gitt nye forklaringer på viktige punkter.

– Den nye forklaringen fra Jarle Olsen er på flere punkter helt annerledes enn den han ga i Bergen tingrett i fjor. I tingretten lovet han på tro og ære å si sannheten, påpeker Randby, som nå kommer til å be politiet etterforske Olsen for falsk forklaring.

Advokat Ole Petter Drevland, som forsvarer 37-åringen, sier til NTB at det at Olsen nå kommer med nok en forklaring, taler for seg selv. Han vil ikke spekulere på Olsens motiver.

AVFEID: Jarle Olsens forklaringer i Åsane-saken var ikke troverdige nok til å dømme noen for drap, mente dommerne i Bergen tingrett i fjor. To menn ble frikjent for medvirkning til drap. ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ