43 år gamle Jarle Nyegaard døde torsdag på sykehus i den thailandske feriebyen Pattaya.

Nyegaard ble slått ned av en mann fra Bergen i 30-årene rett utenfor Kåres Party Bar.

— Bakgrunnen for hva som skjedde, var en krangel om å kjøre hjem. Jeg kjenner til begge to, men bare fra baren, sier Kåre Anmarksrud, som eier den populære utplassen.

Havnet i hotellkonflikt

Nyegaard utvandret permanent til Thailand i 2007, men bodde i lengre perioder i landet flere år i forveien.

Etter å ha solgt en kiosk i Bergen, investerte han flere millioner kroner for å bygge strandhotellet Hotel Selection Pattaya, som han eide og drev sammen med en lokal foretningsmann.De to partnere skal imidlertid ha kommet på kant, ifølge flere kilder bt.no har snakket med. På et tidspunkt skal Nyegaards eierandel i hotellet ha vært truet.

Etter flere år med opprivende rettssaker, skal en thailandsk domstol i slutten av august ha avsagt en dom i Nyegaards favør.

— Dessverre rakk han ikke å oppleve at ting ordnet seg, sier en bekjent til bt.no.

Kraftig slag mot hodet

Politiet i Pattaya ser ikke Nyegaards dødsfall i forbindelse med hotellkonflikten.

Dessverre rakk han ikke å oppleve at ting ordnet seg

Den nå døde mannen skulle egentlig kjøre mopeden sin hjem.

Ifølge kilder bt.no har snakket med, fikk et hardt slag mot hodet mannen til å falle om. I fallet slo Nyegaard hodet kraftig.

— Vi etterforsker hendelsen som et drap, og har etterlyst nordmannen som vi antar er gjerningsmannen, sier politikaptein Nattavan Seetgngpet ved Pattaya politistasjon til Dagbladet.

Politiet har varslet alle grensestasjoner i landet om den etterlyste bergenseren.

Sjømannskirken i Pattaya ble torsdag varslet om dødsfallet.

— En av mine folk fulgte ham på sykehuset og var der da han sovnet inn, sier sjømannsprest og daglig leder Jan Olav Johannessen til bt.no.

Nyegaard er ugift, og etterlater ingen barn.

SLÅTT NED: 43 år gamle Jarle Nyegaard døde torsdag på sykehus i den thailandske feriebyen Pattaya, etter 19 timer i koma.
PRIVAT
STORE SUMMER: Jarle Nyegaard investerte flere millioner i dette hotellet. De siste årene skal han ha ligget i konflikt med sin thailandske partner.
Privat
POPULÆRT UTESTED: Kåres Party Bar er et samlingspunkt for nordmenn og skandinavere i Pattaya. - Jeg kjente til både avdøde og den antatte gjerningsmannen, sier eier Kåre Anmarksrud.
Privat