• Han gasset opp og forsvant mens jeg ble liggende i grøften.

Jarle Stigum Frimanslund (16) var ute og syklet i Åsane søndag kveld. Han var på vei fra Flaktveit mot Rolland på en lang, rett strekning uten trafikk da han plutselig ble påkjørt bakfra.

— Jeg kvapp veldig, det smalt skikkelig, forteller 16-åringen.

Speilet brakk

Han falt av sykkelen, mens bilen bare kjørte videre.

— Sjåføren må ha merket det. Det er merkelig at man bare kan kjøre videre etter noe sånt. Han ante jo ikke hvordan det gikk med meg.

Sidespeilet på bilen brakk av i sammenstøtet og ble liggende i grøften. Frimanslund tok det med seg og leverte det til politiet. Det skal tilhøre en mørkeblå Opel.

— Jeg lå helt inntil veiskulderen, det var ingen trafikk akkurat da. I tillegg var det et busstopp på andre siden - så det skulle være rikelig med plass til å passere for en bil.

Daglige trusler

Nå har han en hilsen til bilisten:

— Neste gang du kjører på noen, bør du stoppe og undersøke. Du kunne like gjerne knust meg og, ikke bare speilet, sier 16-åringen.

Frimanslund er aktiv syklist og har nettopp vært i Danmark og deltatt på et større sykkelstevne. Faren er skremt etter hendelsen.

— Vi har syklet mye i utlandet, både i Italia og Spania. Der opplever man en helt annen tålmodighet overfor syklister enn man gjør i Norge. Her har man ikke samme respekten overfor syklister, og det er ikke uvanlig at syklister blir presset ut i grøften, mener Rune Stigum Olsen.

Sønnen bekrefter at bilistenes oppførsel kan være litt drøy.

— Jeg opplever å bli truet daglig. Noen kan vise fingeren, andre prøver å presse meg i grøften, forteller han.

- Bare flaks

Heldigvis slapp Frimanslund unna sammenstøtet uten skader.

— Det var bare flaks at jeg ikke ble alvorlig skadet, sier han.

Saken er nå anmeldt til politiet.

— Vi ber sjåføren melde seg. Dette er sånt som ikke skal skje. Man skal selvsagt stoppe når man er involvert i en ulykke, sier Stein Hammersland ved Bergen Nord politistasjon.

— Politiet er interessert i tips i saken.