— Etter å ha søkt frem og tilbake, fant vi mannen. Han kom gående hjem, sier Andreas Bull ved Hovedredningssentralen til BT kl. 00.45.

Sea King-helikopteret ble opprinnelig sendt til Hardanger for å lete etter to sauesankere. Disse ble også funnet og var i god form.

To oppdrag

Kl. 23:50 meldte Hovedredningssentralen at helikopteret hadde fått oppdrag nummer to. En japaner var savnet i området rundt Trolltunga.

— En person dro inn til Trolltunga i dag. Mannen tok bussen til Tyssedal fra Lofthus for å gå inn til Trolltunga. Mannen skulle reise videre på torsdag, men har ikke returnert til der han overnattet, sa Bull.

Mannen ble meldt savnet kl. 23.

— Politiet er på vei, og vi flytter Sea Kingen over til Trolltunga, sa Bull, som opplyste at de også vurderte å sende inn bakkemannskaper.

Sauesankere funnet raskt

Hordalandspolitiet meldte kl. 23.45 at de to mennene fra det første oppdraget var funnet.

— Sea Kingen har funnet dem, og de lever i beste velgående, sier Frode Kolltveit hos politiet.

De to ble funnet på en støl, og vil overnatte der til torsdag.

Mistet kontakten

— De to har hverken meldt seg eller returnert i kveld. Derfor sjekker vi området. Vi flyr inn med Sea King, ettersom dette er krevende og lite tilgjengelig terreng, sa Andreas Bull ved Hovedredningssentralen tidligere onsdag kveld.

Han opplyser at helikopteret dro 22.30, og de vil være i området i 23.30-tiden.

Det var politiet i Hordaland som koordinerte aksjonen.

Meldt savnet av familien

— Saken ble meldt til oss i 21.30 fra Grimo, Hardanger. Vi har fått beskjed om at en latvisk mann og en norsk borger skulle redde en sau som stod fast i fjellet, forteller Frode Kolltveit hos politiet.

Det var et familiemedlem som meldte de to savnet.

— De er normalt fjellkledd for dagstur, og skulle overnatte om de ikke fikk ned sauen i dag, sier Kolltveit.

Årsaken til at helikopteret ble sendt opp, var fordi familien ikke lenger fikk kontakt med de to.