Firebarnsfaren fikk dødsdommen for halvannet år siden. Hver dag siden har han kjempet mot den dødelige sykdommen, ved siden av virket som ingeniør og oppfinner.

Ikke spor av kreft

Mandag fikk han beskjeden han drømte om: Det er ikke lenger spor av kreftsvulsten i magen hans.

— Det har kostet meg mye penger og arbeid, men jeg er blitt frisk! Min død ville kostet samfunnet mye mer i tapte skatter og avgifter. Nå vil jeg bruke all kunnskapen jeg har samlet meg dette året, og utfordringen fremover ligger i å få den formidlet til andre, skriver den livsglade 55-åringen på sin egen hjemmeside.

Som et ledd i kreftkampen, opprettet nemlig Jan Monrad Tangen egne nettsider i samarbeid med TV 2 Interaktiv i fjor. Her har han fortløpende holdt leserne orientert om sin egen og familiens tilstand og svart på spørsmål.

Alternativ medisin

Helsevesenet hadde ingen hjelp å tilby Tangen etter at han fikk diagnosen uhelbredelig kreft.

Et av hans fremste våpen mot sykdommen har derfor vært alternative medisiner og behandlingsmetoder. Han har fjernet amalgam i tennene, han har lagt om kostholdet til økologisk mat, drukket hvitløkssprit og Noni Juice.

Selv er han overbevist om at det er mistelteinpreparat og magnetfeltterapi som har gjort ham frisk.

FRISKMELDT: Halvannet år etter at Jan Monrad Tangen (55) fikk dødsdommen, finner ikke legene spor av kreft i magen hans.
Foto: Arne Nilsen