Bildet av det 57 meter lange «partyteltet» på byens verdensberømte fisketorg, utløste en strøm av e-post og telefoner til Bergens Tidende. Klare meldinger rant inn til nettadressen bt.no, etter at vi ba om lesernes mening. Oppsummeringen må bli slik: De fleste er negative til den hvite prøveballongen, men riktig mange er positive og synes at dette er noe torghandlerne fortjener i en sur bergensvinter.

— Helt topp

«Helt topp ý det må være deilig både for torghandlere og kunder», skriver signaturen emh.

«Helt ok for meg. Det er faktisk tristere å se en eller to fiskehandlere stå og fryse», mener GA. «De første reaksjonene har vært altfor negative, teltet er flott», mener Kjartan Kaldhol, som synes at bergenserne heller bør erklære krig mot all tyggegummien på fortauene fremfor å mobbe et telt på Fisketorget.

Positiv er også Ken Sterak: «Jeg synes tiltaket er super-positivt! Det gir meg virkelig lyst til å handle på Torget. Godt initiativ!»

Rystet i by-sjelen

Men et stort flertall er negative, og mange er rystet dypt inn i sin bergenske sjel.

Som signaturen blubba, som sier: «Fisketorget er et varemerke for Bergen. Nå ser det rett og slett vanvittig teit ut. Skal vi lokke turister med et slik bilde? Få teltet vekk!!!»

Det mener også Tom Johannesen:

«Dette ser ut som en sigøynercamp og har ingenting på Torget å gjøre.»

«Dette stygge teltet gjør Fisketorget innelukket og gjør det fine havneområdet klaustrofobisk. Dette skjemmer bybildet. Jeg er sjokkert», skriver Bård.

Flere meninger

Her er flere meninger, noen i forkortet versjon: «Teltet må gjerne stå, men kun for den gitte tid.

Deretter må man tenke historisk og lage tak som bærer videre byggetradisjoner fra kystbuer.» Terje Thomassen.

«I haust var eg ein tur til Stavanger, og vart imponert over det dei hadde fått til der. Der hadde nemlig fiskehandlarane flytta inn i hus. Studietur til Stavanger er hermed anbefalt.» RM.

«Det er en skam hvordan fire fiskehandlere og en frukthandler skal få vandalisere Fisketorget. Dersom de har problemer med været, kan de finne seg noe annet å gjøre.» Hilsen en som har handlet på Torget.

«Ønsker vi som kunder å handle fisk innendørs har vi i Fisketorgets umiddelbare nærhet; Follesø på Bryggen, Strandkaien Fisk og Kjøttbasarens fiskeutsalg. Grunnen til at vi likevel handler på Torget er at fiskehandlerne viderefører en gammel tradisjon, handel i det fri..» Jo Gjerstad.

«Hvis valget står mellom et tomt fisketorg og det hvite plastteltet, så er det etter min mening ikke tvil. Jeg foretrekket det tomme Torget. De som har godkjent teltet må ha vært helt uten gangsyn.» Knut.

«Estetisk sett ikke så fint, men hvorfor skal det være øltelt hvis det ikke kan være torgtelt?» Tovemor.

Flere delte meninger finner du på bt.no.