Flere vitner så mannen ta ladegrep på pistolen i Lille Markeveien. Han virket tungt ruset og gikk utover mot Nordnesparken.

— Vitnene så ham ta ladegrep på en slik måte at det kan dreie seg om en pistol, sier operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt

Det var uklart om pistolen var ekte, eller om det dreide seg om en våpenkopi. Et av vitnene som ringte politiet mener at det må ha vært en luftpistol.

- Skjøt i flere retninger

  • Vi ble oppmerksomme på en person som satt og fiklet med en pistollignende gjenstand, og da var det bare å ringe politiet, sier vitnet til bt.no.

Mens han hadde politiet på tråden, så han at mannen skjøt i flere retninger.

— Han traff flere bygninger, og det smalt i vinduet vårt. Men ikke hardere enn at det må ha vært en luftpistol, eller kanskje en softgun, sier vitnet.

Ifølge vitnet gikk mannen mot Klosteret. Han var ustø og tydelig ruset. Hver gang han fikk tilbake balansen, stoppet han og siktet i flere retninger.

— Det virket som han fortsatte å skyte til magasinet var tomt, sier vitnet.

Artikkelen fortsetter under kartet.

Jaktet i det skjulte

Politiet fikk melding om våpenmannen klokken 16.14, og sendte straks ut sivile betjenter for å lete etter ham. De holdt en lav profil.

Hele Nordnes er nå gjennomsøkt, til og med Nordnesparken.

— Vi har ikke funnet ham. Hvis noen har sett en person med noe som kan minne om et våpen, vil vi gjerne ha melding, sier Nordfonn.

Politiet kan kontaktes på telefon 55 55 63 00.

Trolig har mannen enten gått inn i et hus eller klart å komme seg bort fra halvøyen i bil.

Høy, ruset mann

Politiet har sendt ut følgende signalement av pistolmannen:

  • Ca. 190 cm høy
  • Mørk hettejakke med hettegenser under.
  • Hetten over hodet.
  • Virker kraftig ruset. Det aktive søket etter pistolmannen er nå avsluttet, men kan bli satt i gang igjen, hvis politiet får flere tips.

Vet du mer om denne saken? Tips oss!