Det var en ansatt og to små jenter til stede i butikken i Absalon Beyers gate da den ble ranet rundt klokken 13 torsdag ettermiddag.

— En mann i 25-årsalderen kom inn i butikken. I hånden hadde han en pistollignende gjenstand som han rettet mot damen bak disken. Han skal ha sagt høyt at dette var et ran og at han skulle ha alle pengene i kassen, forteller politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved person- og voldsavsnittet i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Raneren skal deretter ha slengt en plastpose på disken og beordret den ansatte til å samle sammene pengene i kassen. Han forsvant ut døren med pengene i posen, men vitnene er usikre på om han kom seg unna til fots eller med et kjøretøy.

Signalementet på raneren er som følger: rundt 25 år, cirka 1,75 meter høy og iført en beige collegegenser eller - jakke, grå armybukse og en blågrønn ribbestrikket strikkelue. Mannen gikk med firkantede solbriller og et mørkebrunt eller sort skjerf som han delvis hadde over nesen. Han snakkket bred bergensdialekt.

— Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som var i strøket rundt Absalon Beyers gate i 13-tiden, sier Lian Mathiesen. Hun forteller at politiet har tatt hånd om de to ni år gamle jentene som var til stede i butikken i begynnelsen av ranet.

— De skjønte hva som skjedde og løp ut av butikken. Vi har snakket med dem, og de har det bra, sier hun.

Innehaveren av butikken bekrefter overfor bt.no politiets beskrivelse av raneren, men har ellers ingen kommentar.

RANET: Nærbutikken i idylliske Absalon Beyers gate ble ranet i 13-tiden.
FOTO; KNUT STRAND