29-åringen ble for tre uker siden funnet død i en leilighet i Carl Konows gate i Bergen. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at dødsårsaken trolig er knusningsskader i bakhodet.

Etterforskningen har vist at 29-åringen i løpet av de siste to døgnene han var i live, ble angrepet og skambanket ved minst tre anledninger.

Den avdøde 29-åringen var kroppsbygger, og har i flere år vært en kjent person i Bergens underverden. Etter det BT kjenner til, var det to årsaker til at 29-åringen ble angrepet. Minst en av voldsepisodene hadde utspring i at 29-åringen ble beskyldt for nærmest å ha voldtatt en jente.

Hun er en bekjent av de tre mennene som er siktet for å ha vært innblandet i voldsepisoden lørdag kveld. Et av de andre angrepene på 29-åringen skal skyldes at han hadde gjeld.

Politiet mener at minst fem menn var involvert i de tre angrepene på 29-åringen. Mandag ble en 22-åring løslatt, etter nesten to uker i varetekt.

22-åringen skal ha vært involvert i det første angrepet mot 29-åringen natt til lørdag for tre uker siden, og var den første som ble fengslet i saken. Han ble løslatt to dager før tiden fordi politiet mente det ikke lenger er fare for at han kan forspille bevis.

To menn i 30-årene sitter fortsatt i varetekt, mens politiet jakter på en 22-åring som skal ha vært involvert i det andre angrepet på 29-åringen, der tre menn skal ha gått løs på ham.

Politiet har vært i kontakt med 22-åringens advokat.

Dessuten leter politiet etter en femte mann, som skal ha banket opp 29-åringen ved Nygårdsparken den siste kvelden han levde. Politiet vet ikke sikkert hvem denne mannen er.

— Vi har et tips som vi jobber med å få sjekket når det gjelder den siste voldsepisoden, sier førstebetjent Kjell Mo ved person- og voldsavsnittet ved Hordaland politidistrikt.

Problemet for politiet blir å bevise hvilken av de tre voldsepisodene som førte til de dødelige skadene. 29-åringen blir beskrevet som «skambanket» etter all volden. Han var på Legevakten to ganger på under et døgn, og begge gangene prøvde legene å få lagt ham inn på sykehus fordi de fryktet indre skader. 29-åringen nektet, og skrev seg ut på eget ansvar begge gangene. Kort tid etter ble han funnet død.