Politiet i Oslo setter inn store ressurser for å finne Åsmund Tveten som er savnet i Bergen.

Tror han hadde en plan

Den 18 år gamle gutten dro lørdag fra Oslo til Bergen. Før turen hadde han tatt ut over 20.000 kroner i ulike minibanker i Oslo. Forsvinningen fremstår som et mysterium for politiet, ettersom 18-åringen beskrives som skoleflink og ressurssterk.

— Vi arbeider ut fra at han har hatt en plan med turen. Du tar ikke ut 25.000 kroner og setter deg på toget til Bergen bare på måfå, sier Anders Oksvold, leder ved savnetgruppen i Oslo politidistrikt.

Onsdag morgen 26. mars meldte politiet at han hadde kommet til rette i sitt hjem i Oslo.

Glade for tips

Etter at forsvinningen ble kjent på nett i bergensmediene tirsdag, har politiet fått inn flere tips. I hvert fall to av dem beskrives som interessante.

— Vi er veldig glad for at folk bryr seg. Det har ringt flere fra Bergen i formiddag og fortalt at en røslig østlending i rød jakke spurte om veien til busstasjonen i Bergen sentrum i løpet av helgen. Det kan passe til beskrivelse av Åsmund Tveten, forteller han.

Sjekker telefonlister

Nå har politiet sikret seg utskriftsloggen fra Tvetens telefonlogg. De går gjennom numre han har hatt kontakt med for å se om noen er hjemmehørende i Bergen eller har en relevans til byen. Tveten har nemlig ikke selv kontakter i byen som er kjent for hans familie.

— Vi sjekker hans telefonkontakter siden januar. Han har ikke vært i Bergen tidligere, sier Oksvold.

Ikke brukt kort i byen

Politiet vil også be om å få bilder fra bussterminaler i byen, men dette arbeidet er tidkrevende.

— Vi vet jo ikke når han eventuelt har vært der. Det tar tid å gå gjennom slikt materiale når vi ikke kan snevre inn tidsrommet, forteller Oksvold.

Ungdommens familie er svært bekymret for hva som kan ha skjedd.

— Vi har ingen elektroniske spor fra oppholdet i Bergen, med unntak av at mobiltelefonen hans var aktivert i noen sekunder søndag kveld i Liamyrane i Åsane, sier Anders Oksvold.