— Vi har fått flere telefoner om at han er i aksjon ute i C. Sundts gate og prøver å selge jakker, men da vi kom dit var han forduftet. Nå leiter vi etter ham, sier Per Stiegler, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

I går kjørte italieneren rundt i en Saab stasjonsvogn. Ifølge vitner kjører han i dag i en Ford Focus.

— Mye tyder på at de er to stykker som opererer sammen, og at de har varer i to ulike biler. En av melderne har kjøpt en jakke av han i dag, og han er visstnok fornøyd med handelen, sier Stiegler.

Italieneren skal være en pen og veldresset mann som snakker godt for seg, og virker troverdig på folk. I går ga han bort tre skinnjakker til en bergenser før han forlangte 9000 kroner for en fjerde. Til slutt ble de enig om en pris på 6500 kroner, men kjøperen følte seg rundlurt da handelen var over.

— Hva skal vel jeg med fire skinnjakker, sa han da.

En østlending har ringt BT i dag og fortalt oss at han ble lurt av den samme mannen i 1990 i Oslo.

— Han virket veldig seriøs og troverdig, sa at det var et styr for ham å ta med seg prøvekolleksjonen på flyet hjem. Jeg kjøpte tre jakker den gangen for 1400 kroner, sier mannen som ønsker å være anonym fordi han er så flau over at han lot seg lure.

Verre er det kanskje at da han kom hjem, oppdaget han at jakkene ikke var av skinn en gang.

— Jeg er redd han dere skriver om heller ikke har fått ekte varer. Stoffet viste seg å være noe syntetisk som var sprayet med skinnlukt. Bare noen dager seinere leste jeg i Aftenposten at italieneren hadde lurt flere på Østlandet. Taktikken var visst å komme ut fra et kjøpesenter, slik at folk virkelig skulle tro han var forretningsmann, sier østlendingen som har bodd i Bergen de 10 siste årene.

76-åringen fra Sandviken vet ikke om hans jakker virkelig er av skinn.