Fredag gikk en jente til læreren sin ved Hordabø skule. Hun fortalte at at hun var blitt kontaktet av en mann i en rød bil ved 14.30-tiden dagen i forveien.

— Vi forsto at det var en fremmed mann som hadde kontaktet en av våre elever. Vi sendte brev hjem til foreldrene og varslet politiet om saken. Vi hadde også ekstra vakthold, sier rektor Hann-Mari Engen ved Hordabø skule, der det går 100 elever.

Bil kom bak

Avisen Strilen har snakket med jentens mor.

— Hun gikk langs veien på Bø og kom like ved gravlunden da det stoppet en rød stor kassebil/varebil ved siden av henne og spurte om hun ville sitte på, sier moren til avisen.

Mannen beskrives som skallet med mørkt skjegg og snakket «rart norsk». Jenten skal ha sagt at hun bodd like ved og ville ikke gå inn i bilen. Like etter kom en annen bil, og den røde varebilen fikk det travelt med å kjøre fra stedet, ifølge moren.

BT har forsøkt å få kommentar fra lensmann Kjell Idar Vangberg i Nordhordland, men han er ikke tilgjengelig. Overfor Strilen bekrefter han at de arbeider med saken. Lørdag var politiet hjemme hos familien og snakket med jenten og foreldrene.

Ber om tips

— Dette er den eneste meldingen vi har av dette slaget i området for tiden. Jenten har oppfattet hendelsen slik hun har fortalt. Samtidig har vi ikke slått fast at dette dreier seg om en kriminell handling. Vi er selvsagt interesserte i tips fra folk. Vi ønsker også at personen i den røde varebilen melder seg selv for politiet, så vi får snakket med ham, sier Vangberg til Strilen.

Tidligere har politiet på Sotra arbeidet med flere saker mot såkalte lokkemenn. Ingen er pågrepet på Sotra, og politiet i Nordhordland ser nå om det er sammenheng mellom sakene fra Sotra og den siste fra Radøy.

Se oversikt over sakene fra Sotra.

Sjekker sammenheng

Lensmann Vangberg sier til Strilen at de de foreløpig ikke ser noen sammenheng mellom denne saken og de mange sakene fra Sotra.

— Det er noe vi vil undersøke, sier han.

Har du tips i saken, kontakt Nordhordland lensmannsdistrikt på telefon 56 35 56 70 eller 02800.