— Et vitne observerte at en mann truet en kvinne med øks. Vi jakter på den mistenkte nå, sier Vibeke Næss, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, i 11.50-tiden.

Flere patruljer lette etter den mistenkte mannen ved Bystasjonen og Bergen storsenter.

— Det er gitt formell tillatelse til bevæpning, sier hun.

- Dårlig stemning

Politiet fikk melding om at en person hadde truet en kvinne med øks på bybanestoppet ved Bystasjonen rundt klokken 11.30.

— En kvinne hadde sett en annen kvinne som skal ha blitt truet av en mann med øks. Det hadde vært dårlig stemning mellom disse, sier innsatsleder Ivar Kvant.

Politiet meldte først at vitnet hadde brutt inn og avverget situasjonen, men dette stemmer ikke, ifølge innsatslederen.

— Hun har ikke avverget noe, men har observert hendelsen og så at situasjonen var av en slik art at hun ville varsle politiet, sier innsatsleder Kvant.

- Det var skremmende

Det var en kvinne i 20-årene som ble vitne til hendelsen. Hun ønsker ikke å stå fram med navn, men beskriver opplevelsen som skremmende.

— Jeg la merke til en kvinne og en mann som tydeligvis var uenige om noe. Plutselig dyttet mannen kvinnen ned i bybanesporet og dro fram en øks fra innerlommen. Det hele var ganske surrealistisk og skremmede, sier kvinnen.

Ukjent offer

Politiet vet ikke hvem offeret er.

— Hun var forsvunnet fra stedet før vi kom, så vi har ingen fornærmet. Siden vi ikke får snakket med fornærmede er det forholdsvis uklart hva som har skjedd, sier operasjonsleder Vibeke Næss.

Politiet leter fortsatt etter gjerningsmannen. Vitnet som varslet politiet mente at han hadde gått inn på Bergen storsenter, muligens med øksen under jakken.

— Det gikk litt tid før vi fikk meldingen, så denne personen kan ha kommet seg et stykke vekk fra sentrum også. Vi holder på med litt etteretning nå, sier operasjonsleder Næss til BT klokken 12.10

Ifølge innsatsleder Ivar Kvant beskrives gjerningspersonen som en mann mellom 25 og 30 år, han skal ha vært kledd i mørk parkas-jakke og mørke bukser.

— Vi har hatt fire patruljer i dette søket. Vi avslutter nå, sier innsatsleder Ivar Kvant rundt klokken 12.05.