Tre personer skal ha vært vitner til hendelsen.

Da den 36 år gamle kvinnen låste seg inn i bilen sin i Bergen sentrum mandag kveld, startet et mareritt som varte i flere timer. Kvinnen har forklart til politiet at hun ble ranet og tatt som gissel. Ranerne skal ha oppsøkt kvinnen på parkeringsplassen mellom Sparebank 1 Vest i Kaigaten og rådhusblokken mellom klokken 22.30 og 23.00.

Tvang til seg bankkort

Ranerne skal ha tvunget til seg kvinnens minibankkort, og prøvde å ta ut penger fra en minibank i Kaigaten. Ranerne lyktes imidlertid ikke siden kvinnen ikke hadde penger på kontoen.

— Kvinnen skal ha sagt til de to mennene at det ville komme penger inn på kontoen hennes i løpet av natten. Dermed tvang de henne inn i bilen og kjørte rundt med henne i flere timer mens de ventet på at pengene skulle bli overført, sier operasjonsleder Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt til bt.no.

— Kvinnen var naturlig nok i sjokk, og følte at hun måtte tilfredsstille ranerne, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsseksjonen.

36-åringen kjørte en brun Volvo 240 stasjonsvogn, og politiet er meget interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett bilen mandag kveld.

Turen gikk fra sentrum til Åsane og tilbake til sentrum igjen. Deretter skal kidnapperne og deres offer ha kjørt til Wergeland.

— I minibanken på Wergeland tok de ut et mindre beløp, sier Mathiesen.

36-åringen ble sluppet av på Nygårdstangen, og kom seg deretter på egenhånd til legevakten en gang mellom halv fire og fire natt til tirsdag.

Etterlyser vitner

Politiet ønsker kontakt med tre personer som de mener kan bidra med informasjon i forbindelse med ranet.

Den ene av de tre mennene gikk nordover fortauet langs Sparebanken Vests bygning i Kaigaten. Han var ikledd en grålig hettegenser og en grålig caps mulig med en lys logo foran, han var kortklippet og hadde smalt kinnskjegg.

De to andre er knyttet til en grønn Mercedes som stod på parkeringsplassen mellom Peter Motzfeltsgate og Kaigaten: En mann med grålig hår som stod ved siden av bilen, mens den andre satt bak rattet. Det presiseres at disse tre ikke er mistenkt i saken.

Politiet etterlyser også gjerningsmennene. Den ene er beskrevet slik: Mellom 25-35 år, ca. 170-175 cm høy, mørkt hår, smalt ansikt, lys i huden, spedbygget. Han var iført mørke klær, en lett jakke og vanlig bukse og sko. Han snakket engelsk uten spesiell aksent, pluss et språk kvinnen ikke forstod.

Den andre mannen skal være mellom 25-35 år og høyere enn 170 cm. Hårfargen var blond eller lys blond, med kort, stritt hår. Han var kraftig bygget og iført lyse klær, blant annet en jakke med vannavstøtende stoff. Han snakket dårlig engelsk pluss et språk kvinnen ikke forstod.

Opplysninger kan gis til politiet på telefon 55 55 63 00 eller 02800.