Ved firetiden natt til fredag ble beboerne i blokk 14 g på Fantoft Studentby vekket av brannalarmen.

— Jeg våknet og kjente sterk lukt av røyk, enda jeg bor så høyt oppe som i niende etasje. Vi kom oss ut på gaten, der de fleste beboerne hadde samlet seg. Det hele var veldig ubehagelig, sier Shewaye D. Molla.

Flere oppslagstavler og opphengte papirark med informasjon var tent på. I tillegg hadde tatt kraftig fyr i et postkassestativ. Da Bergens Tidende besøkte boligblokken i går ettermiddag, luktet det fortsatt røyk i oppgangen. Ingen personer ble skadet i brannen.

— Det er helt klart at denne brannen er påtent. Vi har stor tro på at vi vil få løst denne saken, men foreløpig er ingen pågrepet, sier avdelingssjef for tyveri- og brannavsnittet ved Hordaland politidistrikt, Per-Ivar Bøe. Han legger til at politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe mistenkelig ved 4-tiden natt til fredag.

Ekstra vakthold

Boligdirektør i Studentsamskipnaden i Bergen (SiB), Ivar Henriksen, forteller at det er satt inn ekstra vakthold etter brannen natt til fredag.

— Vi har hyret inn vektere fra Securitas til å holde vakt på studentbyen på nattetid. Vi tar denne hendelsen svært alvorlig, fordi det gjelder tryggheten til våre beboere, sier Henriksen.

Forrige helg ble det knust en rute i samme oppgang.

— Jeg vil ikke spekulere i om det er noen sammenheng mellom ruteknusingen 0g brannstiftingen. Knuste ruter er sånn som vi opplever fra tid til annen, der er egentlig ikke noen dramatikk i det, selv om vi selvfølgelig liker det svært dårlig, sier Henriksen, som bekrefter at ingen er pågrepet etter ruteknusingen.

Er redd

Shewaye D. Molla sier hun føler det er blitt mer utrygt å bo på Fantoft den siste tiden.

— Både brannen og knusingen av rutene gjør at jeg er blitt litt redd, ikke minst fordi jeg har en datter på fire og er gravid med nummer to, sier Molla.

Hun vurderer imidlertid ikke å flytte til et annet sted med mann og barn.

— Vi er studenter og har ikke råd til noe annet, så vi får nok bli boende, sier hun.

BLE REDD: Shewaye D. Molla innrømmer at hun ble redd da det begynte å brenne i oppgangen natt til fredag. Datteren Saron Dara Dea (4) hevder hun tok det hele med knusende ro. - Jeg ble ikke noe redd, mamma og pappa var jo der. Men jeg håper ikke klokkene begynner å ringe hver natt, sier fireåringen.<p/>FOTO: KNUT STRAND