En kriminaltekniker har tirsdag undersøkt fellesgarasjen i Rollandslia i Åsane, etter den dramatiske brannen mandag kveld.

Også den utbrente bilen, der brannen etter alt å dømme startet, er blitt undersøkt.

— Det er én bil som er nokså utbrent. To andre biler som sto i nærheten har fått materielle skader, mens en rekke biler har røykskader, sier Marit Hanson, politiførstebetjent ved Bergen Nord politistasjonsdistrikt.

Snakket med eieren

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hva kriminalteknikeren har funnet ut. Bilen som er nesten utbrent står nå hos Falck i Gravdal.

FLYTTET UT: - De fleste bilene er nå tatt ut av garasjeanlegget for å vaskes. Mange var godt nedsotede, forteller borettslagsleder Geir Åge Rødsand.
PRIVAT

— Vi har snakket med eieren, men har ingen brannårsak vi kan gå ut med nå. Det ble tatt noen avhør på stedet i går, og vi skal snakke med flere, sier Hanson.Hun sier at det ikke er meldt om personskader etter brannen.

- Nedsotede

Det var 28 biler i fellesgarasjen da brannen oppsto rundt klokken 21.40 mandag.

Borettslagsleder Geir Åge Rødsand sier til BT at to leiligheter har fått «mulige røykskader».

— Et firma som sendes ut av forsikringsselskapet vil sjekke disse leilighetene onsdag. Det er dessuten røykskader i ganger, spesielt i én trappeoppgang, sier Rødsand.

Han forteller videre at beboere er bedt om å flytte alle biler ut av garasjeanlegget.

— I tillegg til den utbrente bilen og de to andre som fikk materielle skader, er et 20-tall biler godt nedsotede. De fleste står nå på gjesteparkeringen og trenger en skikkelig vask, opplyser borettslagslederen.

I selve kjelleren er en del av det elektriske anlegget ødelagt, forteller han.

— Veggene er også svidde, men lar seg sannsynligvis vaske rene, sier Rødsand.

Advarte mot røyken

Politiet advarte beboerne i området mot røyken, som brannvesenet mente var helseskadelig, og ba folk holde seg innendørs og lukke vinduene.

— Folk ble bedt om å holde seg inne fordi man aldri vet hva som kommer fra biler som brenner, sa innsatsleder Synnøve Malkenes til BT i går.