RUNE VALDERHAUGrune.valderhaug@bt.no

De to ransmennene dukket opp i Hopes Frukt og dagligvarer litt før klokke 21. I et ubevoktet øyeblikket klarte de å rane til seg et ukjent pengebeløp fra en av kassene.

Ranet ble imidlertid oppdaget av innehaveren før de kom seg ut av butikken. Men etter at ranerne truet ham med et våpen, forsvant de til fots, sier vaktsjef Osvald Nordvik ved Bergen politidistrikt til Bergens Tidende.

To vitner tok imidlertid opp jakten etter ransmennene. Men også disse måtte gi opp etter å ha blitt truet med våpenet, trolig en revolver eller pistol. Det ble imidlertid ikke avfyrt skudd i forbindelse med ranet.

Sent torsdag kveld hadde politiet fortsatt ikke oversikt over hvor mange penger ransmennene fikk med seg. Betjeningen i butikken og flere andre vitner satt torsdag kveld i avhør, mens politipatruljer gjennomsøkte hele Minde-området uten å finne spor etter dem.

Politiet sendte ved 22.30-tiden ut følgende signalement:

Den ene ransmannen har nordisk utseende, er 35-40 år, mellom 185 og 190 cm høy. Han har tynt mørkt hår, gikk med brun caps, grønn/blå jakke og mørke benklær.

Den andre ransmannen er ca 190 cm høy, ca 40 år og har kort stridt hår. Han har markerte innhulede øyne og gikk med caps, jakke og Adidas treningsbukse.