Natt til 6. februar brukte tre menn hammer for å ta seg inn i gullsmedforretningen Aseco på Åsane senter. I løpet av noen få minutter hadde tyvene nærmest tømt butikken for verdifulle smykker og klokker.

Politiet knyttet raskt innbruddet til flere lignende anslag i Sør-Norge, og det ble tidlig klart at man her kunne stå overfor mobile vinningskriminelle.

Konkret mistanke

Senest natten før ble en gullsmed på Ørsta i Sunnmøre rundstjålet.

Lederen for hordalandspolitiets MVK-gruppe, politioverbetjent Johannes Råen, sier til Sunnmørsposten onsdag at de mener å vite hvem som kan ha stått bak.

— Vi har et håp om å pågripe aktuelle personer, men har per i dag ingen konkret informasjon om hvor de oppholder seg, sier han til avisen.

Politiet mener tyvene er del av en internasjonal bande som har spesialisert seg på gullsmedforretninger.

– Vi ser at disse sakene virker å være noe mer profesjonelt utført. De har rekognosert på forhånd og hatt kunnskap om det bygningsmessige som gjør at de flere ganger har klart å ta seg inn uten å utløse alarmer, sier Råen til Smp.no.

Større beløp

Overvåkingsbilder fra Åsane senter viser at tre gjerningsmenn tok seg inn i forretningen. Trolig sto en eller flere personer vakt utenfor. Ofte har slike bander en dedikert sjåfør som sitter klar i bilen.

— Vi opplever at de som driver med dette ofte er fra Polen eller Litauen. Ved et innbrudd på Østlandet var det personer fra Chile som sto bak, har Råen tidligere sagt til bt.no.

Det er ukjent hvor store verdier tyvene fikk med seg, men politiet har bekreftet at det dreier seg om et større beløp.