I løpet av noen uker er et legesenter og et bolighus i Åsane påtent midt på natten. Politiet har nå satt ned en egen gruppe som etterforsker brannene.

— Vi har grunn til å tro at begge brannene er påsatt, og vi tar dette på største alvor, sier etterforskningsleder Nils Inge Romslo ved Bergen nord politistasjon.

Om natten

Natt til 31. oktober ble Rolland legesenter påtent, og lokalene ble påført store skader. Vitner så to personer med hettegenser løpende fra brannstedet.

Natt til onsdag denne uken ble en bolig i Mjølkeråen forsøkt påtent. BT-budet Florin Daniel Zidaru oppdaget en flamme i nærheten av huset. Han fikk vekket beboerne og deltok i arbeidet med å hindre iilden i å spre seg til resten av bygningen.

— Vi kan så langt ikke si om det er noen sammenheng, men begge husene er påtent om natten. Vi jobber nå med disse sakene parallelt, sier etterforskningsleder Romslo.

Sett løpende fra brannstedet

Det ble observert to personer med hettegenser løpende fra brannstedet på Rolland.

— Vi har ikke noe informasjon som knytter dem til branntilløpet i Mjølkeråen, sier Romslo.

Etterforskningslederen sier de ennå ikke har fått resultatene fra de krimtekniske undersøkelsene etter brannen i Mjølkeråen denne uken.

— Men ut fra det vi har mottatt av informasjon fra etterforskerne så langt, er det grunn til å tro at det er brukt en væske for å tenne på huset, sier Romslo.

Ber om hjelp

Han etterlyser flere tips fra publikum.

— Vi har så langt ikke opplysninger som har bragt oss videre i etterforskningen, og etterlyser flere tips. Det gjelder særlig observasjoner ved Skinflorbakkane i Mjølkeråen mellom klokken 03.00 og 06.00 natt til onsdag denne uken, sier Nils Inge Romslo.

— Har folk i Åsane grunn til å frykte at det går en eller flere brannstiftere løs i bydelen?

— Jeg vil ikke overdramatisere dette, men politiet ønsker å bli kontaktet hvis publikum ser eller oppdager ting eller atferd som virker påfallende nattestid, sier etterforskningslederen.

PÅTENT: Bolighuset i Mjølkeråen ble forsøkt påtent med væske, mener politiet.
RUNE NIELSEN