JO MOEN BREDEVEIEN

I gatene mellom brannstigene, kjøkkeninnredningene, teppene, alarmene, hvitevarene, gulvvarmen, trappene, garasjeportene, flisene og bøttene finner man mennesker med målbevisst gange. Det skal pusses opp, man må søke hjelp og inspirasjon. Bergens Tidendes besøk faller ikke på det travleste tidspunktet i messesenteret Arenum, men vi ser nok av mennesker som spør, kjenner på, diskuterer, vurderer.

Andre ser mer avslappet ut:

— Jeg er her med min mor. Men jo da, jeg pusser opp, jeg også. Kjøkkenet. Tror det kommer til å koste meg omtrent 25.000 kroner totalt, sier Terje Hammersland, for tilfellet i en baderomsstand.

Sverre og Mia Mowinckel-Nilsen bygger hus. Om et halvt år kan de flytte inn i drømmeboligen på nesten 300 kvadratmeter på Os. De lar seg ikke vippe av pinnen av at 60 prosent av alle nordmenn legger ned tid på å oppgradere boligene sine:

— Alle driver jo med hus nå for tiden. Vi har pusset opp tidligere, vi også, før vi begynte å bygge nytt, sier paret Mowinckel-Nilsen mens de vurderer et arsenal av varmepumper.

Det slår oss på vår vandring i messegatene at det tydeligvis er mye som hører hjemme på en boligmesse. Leksikon? Ja visst.

— Vårt leksikon finnes i 250.000 norske hjem. Det ses på som et nødvendig møbel av mange, forteller Rolf Lund fra sin stand.

Ikke like overraskende finner vi også smilende kvinner som selger «revolusjonerende» rengjøringsmidler.

— Du sparer 50 prosent av tiden din med vår såpe. Den inneholder dessuten ikke kjemikalier, hører vi idet vi stryker forbi.

PÅ BOLIGMESSE: Under Bergens Tidendes besøk var det ikke akkurat stappfullt på «Gjør din bolig bedre»-messen. Men 60 prosent av alle nordmenn renoverer et eller annet til enhver tid, og flere tar nok turen innom i løpet av helgen.<br/>Foto: IVAN TOSTRUP