— Vi advarer folk mot å ferdes i området mellom Krundalen og Bergsetbreen. Der er det en tursti, og vi har personell på snuplassen i Krundalen som gir informasjon til turgåere, sier lensmann i Luster, Asle Karoleussen.

Like før klokken fem i morges, fikk politiet telefon fra en mann som sa han hadde skadeskutt en bjørn i nødverge. Skuddet skal ha blitt avfyrt i Krundalen, som er en sidedal til Jostedalen i Luster kommune.

Mannen ville ikke si hvem han var, men senere på formiddagen snakket politiet med et vitne som har hørt skudd i Krundalen i det samme tidsrommet.

— Nå venter vi på et varmesøkende politihelikopter. Vi venter også på en sporhund og jeger fra Nord-Trøndelag, sier Karoleussen.

Den siste måneden er det observert bjørn og spor etter bjørn både i Sunnfjord og Sogn. På grunn av flere sauedrap, er det gitt fellingstillatelse til det som trolig er en enslig hannbjørn.

Det er organisert et jaktlag som har lett etter bjørnen, men ifølge avisen Firda var ingen i det organiserte jaktlaget på jakt natt til mandag. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med mannen som skal ha skadeskutt bjørnen.