Knivstikkingen, som mandag og tirsdag har vært behandlet i Bergen tingrett, skjedde i porten utenfor Strax-huset ved Florida sykehus 18. desember i fjor. Bakgrunnen var en krangel inne i huset. Ifølge tiltalte hadde den andre mannen slått, sparket og kalt ham for tyster på grunn av en tidligere episode i Nygårdsparken.

39-åringen hentet deretter en kjøttkniv på kjøkkenet og gikk utenfor, angivelig bare for å skremme fornærmede. Det endte i stedet med at han stakk kniven inn i ryggen på den andre. Nøyaktig hva som skjedde er uklart. Men tiltalte hevder at han stakk i nødverge, fordi han trodde at det var et nytt angrep på gang.

Fornærmede la på sprang for å komme unna, men 39-åringen fulgte hakk i hæl — med kniven i hånden. Den skal han først ha kastet fra seg da politiet tok ham igjen ved Gamle Nygårdsbro.

I retten forklarte mannen at han slett ikke var ute etter å skade offeret sitt enda mer.

— Han løp etter kun fordi han ville se om det gikk bra med mannen som ble stukket, forklarer advokat Jostein Alvheim, som er forsvarer for 39-åringen. Han går inn for full frifinnelse av tiltalte.

Aktor i saken, politiadvokat Jannicke Fløystad, la i går ned påstand om 120 dagers ubetinget fengsel for 39-åringen. Hun mener det bare var flaks at stikket ikke ble fatalt.

— Stikket kunne truffet nyren. I så fall kunne mannen ha blødd i hjel, mener Fløystad.

Dom i saken faller i slutten av neste uke.