Sjåføren braste inn i en bil med campingvogn bakfra, så hengerfestet knakk. Så raste han videre ut av Bømlafjordtunnellen. Varebilen han kjørte ble funnet i morges, men føreren er borte.

Påkjørselen skjedde like før klokken 22 tirsdag kveld.

— Sammenstøtet var såpass kraftig at hengfestet mellom campingvogn og bil løsnet. Campingvognen har store skader, sier operasjonsleder Johan Inge Særsten ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet har målt om bremsesporene i tunnelen til 61 meter.

— Føreren som stakk av har dermed ikke hatt en ubetydelig hastighet, sier Særsten.

Det var store materielle skader, men ingen personer kom alvorlig til skade i ulykken. Føreren med campingvogn klaget imidlertid over smerter i nakken.

Toyotaen fikk skader i fronten da den traff campingvognen, og begynte også å lekke fra radiatoren.

Etter flere timers søk, fant politiet i morges bilen forlatt noe lenger sør.

— Han har kjørt til bilen ikke ville lenger, og så forlatt den ved veien. Vi er der ute og sikrer bevis nå, sier lensmann Reidar Færestrand på Stord.

En mann fra Stavanger-området eier bilen, og politiet forsøker å komme i kontakt med ham. For å kunne fastslå om det er ham som har kjørt bilen, er politiet interessert i tips fra publikum.

— Hvis noen har tatt opp en haiker på vei sørover i Sveio-området, vil vi gjerne snakke med dem og få en beskrivelse av mannen, sier Færestrand.

Bilen og campingvognen ble stående midt i kjørefeltet en halvtimes tid, og skapte redusert fremkommelighet i tunnellen. Campingvognen hadde såpass store skader at den måtte taues vekk.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen, særlig fordi den skjedde i en tunnel.

— Det gjør saken enda mer alvorlig enn ellers. En ulykke i en tunnel med mulighet for brann kan lett bli en katastrofe. Derfor har vi lagt en del ressurser i å finne Toyotaen, og vil også jobbe grundig med å finne føreren, sier Færestrand.