Like før klokken 17 fikk politiet melding om at Mix-kiosken Finn Berstad A/S i krysset mellom Valkendorfsgaten og Christian Michelsens gate var blitt ranet.

Gjerningsmannen skal ha kommet inn i kiosken og truet til seg penger med en stor kniv, før han rømte i retning C. Sundts gate.

BA-ansatt var i kiosken

Det er foreløpig uklart hvor mye penger mannen fikk med seg. Det var tre kunder, deriblant en BA-ansatt, i kiosken da ranet skjedde. En av dem skal også ha blitt truet til å gi fra seg penger.

— Dette er ikke noe tull, skal raneren ha sagt, ifølge BA.no, da han truet ekspeditøren til å åpne tippekassen.

Politiet snakket like etter ranet med vitner i nærheten av kiosken, og har også snakket med kvinnen som sto bak kassen.

Fire vitner er nå inne til avhør på politistasjonen.

Leter i hele sentrum

Gjerningsmannen er foreløpig ikke funnet.

— Nå bruker vi mannskaper ute og inne til å finne ut hvem det kan være og hvor han er hen, sier operasjonsleder Sven Johannessen.

Flere vitner har gitt beskrivelser av gjerningsmannen, blant dem et vitne som oppholdt seg ved tinghuset da raneren kom løpende forbi.

Han skal være i 20-årene, 170 til 175 centimeter høy, og kledd i en beige jakke og mørke jeans. Under ranet hadde han et blått tørkle foran deler av ansiktet, ifølge vitner på stedet.

Undersøker overvåkingsopptak

Kiosken som ble ranet skal ikke ha overvåkingskamera, men politiet er i gang med å sjekke om andre overvåkingskameraer i området kan ha fanget opp raneren.

— Vi går blant annet igjennom bilder fra parkeringshus i nærheten, for å se om noe dukker opp der. Dette jobber vi med nå, sier Johannessen til bt.no klokken 19.

Jon Tufto
Jon Tufto
Jon Tufto