Det opplyste forsvarer Reidar Andresen da han møtte pressen utenfor politihuset i Ålesund torsdag ettermiddag.

Han bisto den siktede 23-åringen i avhør natt til torsdag. Der kom tilståelsen kort tid etter at avhøret var i gang.

«Ja, dette har jeg gjort», skal 23-åringen ha svart da han fikk presentert drapsanklagene.

— Han har også erkjent å ha gjennomført et seksuelt overgrep mot henne, sier Andresen.

DREPT: Anja Weløy Aarseth (21).
Privat

Nekter for ransforsøkt

Han understreker imidlertid at 23-åringen blankt avviser at han har hatt noe å gjøre med ransforsøket mot en kiosk i nærheten av åstedet kort tid før Anja Weløy Aarseth la ut på joggetur på byfjellet Aksla.

Andresen vil ikke gå i detalj på hva 23-åringen har forklart i avhøret utover dette, verken om hvordan 23-åringen fant Aarseth på Aksla, eller om hun var et tilfeldig offer.

— Det har så langt i avhørene ikke vært naturlig å komme inn på noe motiv, sier Andresen, som torsdag ettermiddag skal bistå 23-åringen i nye avhør.

Tilbakefall etter rusbehandling

23-åringen skal ifølge forsvareren ha hatt et rusproblem. Tidligere i år skal han ha vært til rusbehandling i to og en halv måned. Men etter at han selv skrev seg ut fra behandlingsinstitusjonen, skal han ha fått et tilbakefall.

Han skal selv ha gitt uttrykk for at han havnet i et rusmiljø med dårlige venner mens han ventet på å bli innkalt til soning av sin andre voldsdom.

— Selve drapskvelden har han vært sterkt ruspåvirket. Muligens har dette påvirket hans dømmekraft og vært medvirkende til det som skjedde denne kvelden, men han har sagt at han tar ansvar for den ugjerningen han har gjort, sier Andresen.

23-åringen ble onsdag kveld pågrepet og siktet for drapet på Anja Weløy Aarseth.

Politiet opplyste på en pressekonferanse tidligere torsdag at siktelsen vil bli utvidet til også å omfatte voldtekt.

Møter ikke i retten

23-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag. Han har allerede samtykket til fengsling, og vil ifølge forsvareren ikke møte i retten selv.

Bergenskvinnen døde av kvelning. Biologisk materiale innsamlet på åstedet, ga treff i Kripos' DNA-register, hvor 23-åringen var registrert fra før.

Reidar Andresen representerte 23-åringen også da han i januar i år ble 21 dagers fengsel for trusler og vold.

Han var ennå ikke innkalt til soning av denne dommen da drapet skjedde.