Vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, Lene Westrheim regner med at køen vil ta seg kraftig opp i løpet av ettermiddagen i dag.

— Vi forventer økende trafikk utpå ettermiddagen og utover kvelden, sier Westrheim til bt.no.

- Rolig hittil

— På ettermiddagen vil det nok komme veldig med biler og kø, kanskje spesielt på E16 og E39. Så det er den verste tiden å kjøre hjem fra påskeferien på, sier Kjetil Molvær, vaktoperatør i Vegtrafikksentralen i Lærdal.

Men han tror påsketrafikken stort sett vil gå fint for seg.

— Jeg har vært på vakt siden klokka seks i dag tidlig, og det har vært veldig rolig i trafikken hittil. Det har vært litt slapseføre, men her har det begynt å tine helt bort. Jeg tror trafikken kommer til å flyte fint en god stund til, sier han.

Mange reiser i dag

Klokken 09.30 mandag morgen gikk trafikken fint, og også i 17-tiden var det fortsatt køfritt på veiene, forteller Svein Ivar Ellefsen, vaktoperatør ved veitrafikksentralen i Hordaland.

Tradisjonelt sett er første påskedag den store hjemreisedagen etter påskeferien, men mange velger å avslutte ferien også i dag.

I går var det over fem kilometer påskekø inn mot Bergen, og tidvis stod trafikken helt stille.— Det var heldigvis mange som reiste hjem i går, men vi regner med det tar seg opp i løpet av dagen, sier Westrheim.

Åpne fjelloverganger

Alle fjelloverganger er foreløpig åpne.

— Det er fine forhold over fjellene. Det er meldt nedbør på alle fjellovergangene, sier Vegtrafikksentralen.

En tunnel på E39 før Oppedal er midlertidig stengt.

— Skrikerbergtunnelen er midlertidig stengt. Der er det varslet om et manglende brannapparat. Vi har sendt brannvesenet opp dit nå. Den vil åpne igjen om kort tid, sier Westrheim.

Ekstra ferger

Vegtrafikksentralen opplyser om at bilister må være obs på glatte veier.

— Det er meldt om glatte veier over Kvamskogen. Det kan du godt få med, sier hun til bt.no.

Det er som vanlig satt inn ekstra ferger for å lette på trykket.

Ekstrafergene går fra Larvik- Oppdel og Bruravik-Brimnes.

Har du vært ute og kjørt i dag? Har du sett noe som dine medtrafikanter bør være obs på? Skriv gjerne i kommentarfeltet!