Tips og spørsmål renner inn fra Landås i sør til Morvik i nord. Send en mail med bilde til webmaster@bt.no eller mms til 2211, så skal vi se hva vi klarer å finne ut av dette.

Inger Heggernes står og beskuer kometen fra Munkebotn på Sandvikssiden.

— Jeg ser en stor og tydelig gjenstand med en lang, lysende hale. Den går ut Kvarven, og jeg ser den rett over det mørke skydekket. Den er ganske tydelig å se med det blotte øye, sier hun begeistret.

— Vi trodde en stund det var et fly i solskinnet høyt oppe, men så forsvant det aldri. Og det hadde lang hale, skriver Kari Bakke og Tore Sandemose i en epost til bt.no.

Værvarslinga på Vestlandet melder - med henvisning til guruen Knut Jørgen Røed Ødegaard ved institutt for teoretisk astrofysikk - at kometen ble oppdaget 7. august. august 2006 av den australske astronomen Robert H. McNaught. Kometen fikk dermed navnet McNaught.

McNaught er på vei innover mot et relativt tett stevnemøte med Solen og vil 12. januar passere bare 26 millioner kilometer fra denne glødende gasskulen.

Når kometen er nærmest Solen ventes en geometrisk effekt å gjøre at lysstyrken vil bli enda mye større enn nå. Kometen er nå meget oppsiktsvekkende og en lang rekke folk har kontaktet oss i dag fordi de observerte kometen.

PS! Telefonstormen varte i 10 minutter og talte seks innringere, til dem som måtte lure på det.

Tore Sandemose
Helge Alsaker