Nordea Liv og Vestbo har fått ja fra Bergen kommune til å bygge 51 leiligheter, garasjeanlegg og omlag 3000 kvadratmeter butikkareale på den såkalte brakketomten mellom Åsane Senter, Arken og IKEA.

Klart i 2009

— Vi regner med at leilighetene står klar til innflytting andre kvartal i 2009. Næringsdelen er ventet å være klar til bruk allerede høsten neste år, opplyser teknisk sjef hos Vestbo, Erling Gripsgård til Åsane Tidende .

Etter det Åsane Tidende kjenner til er det Ekspert/Bonus som skal boltre seg på de 3000 kvadratmeterne med butikklokaler over to etasjer.

Plass til bybane

Prosjektet ble første gang kjent høsten 2005 under navnet Åsaneparken borettslag. Da ble 85 leiligheter solgt før kommunen hadde godkjent byggingen. Nordea og Vestbo fikk til slutt nei, men prøvde seg igjen året etter.

Tross nok et avslag, ga utbyggerne aldri opp. Nå er antallet leiligheter redusert til 51. Bygget er lavere og har endret form. I tillegg er det noe justert i forhold til plassering for å gjøre plass til en eventuell framtidig bybanetrasé i Åsane. Dette var nok til at kommunen omsider godkjente byggingen av Senterparken borettslag.

Besøk Åsane Tidende på nett.

Si din mening om byggeprosjektet!

BTXT: BORETTSLAG: Slik tenker Vestbo og Nordea Liv at Senterparken borettslag skal se ut.
(Illustrasjon: Rambøll Norge AS)