I resten av Sogndal sentrum må bilistene inntil videre fortsatt betale for å sette fra seg bilen.

Parkeringskompromisset fikk støtte fra 20 av representantene på kveldens kommunestyremøte. Fem stemte imot. Arbeiderpartiet var splittet i saken.

Ønsket gratisparkering

Utbyggerne i Sjølyst Utvikling ønsket opprinnelig ubegrenset gratis parkering. Politikerne fryktet på sin side at hele avgiftsordningen ville ryke dersom de gav etter for kravet fra investor Ola Mæle. Det kan fortsatt bli utfallet, tror varaordfører Heidi-Katrin Osland (SV).

– Vi er fornøyd med alle deler av reguleringsplanen, bortsett fra det som gjelder parkeringen. Vi frykter at ordningen vil gå i oppløsning, sier Osland.

Hun var innsilt på å akseptere gratis parkering ved senteret i tre år etter ferdigstillelse, og at senteret deretter gikk inn i en felles parkeringsordning med resten av kommunen.

Kompromiss

– Tanken vår var at kommunen er best skikket til å utarbeide en plan for parkeringen. Nå er det vanskelig å si hva som vil skje. Men vi er uansett kjempeglade for at senteret kommer. Vi legger bak oss dette med parkeringen og ser fremover, sier Osland.

Ola Mæle påpeker at utfallet er et kompromiss.

– Dette er en fremforhandlet løsning, den er ikke slik vi ville ha det i utgangspunktet, for mange av våre konkurrenter har helt gratis parkering, sier Mæle til NRK Sogn og Fjordane.

Senteret i Nedrehagen skal bli på 45.000 kvadratmeter. Mæle har forespeilet kommunen at bygget kan stå klart i 2011.

Hva synes du om det planlagte senteret? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor.

NEDREHAGEN: Det gigantiske kjøpesenteret skal ligge på andre siden av Sogndalselvi for Fosshaugane.
LINK SIGNATUR