ATLE ANDERSSONatle.andersson@bt.no Til dagens bystyremøte har Ap, Høyre, KrF og Venstre forhandlet seg frem til et kompromiss om den omdiskuterte kjøkkenreformen. Gruppeleder for Arbeiderpartiet, Terje Ohnstad opplyser dette om hovedinnholdet i fellesforslaget: Skal få velge * Gullstøltunet og Kolstihagen skal stå for 50 prosent av matproduksjonen, i første rekke etter den omstridte kok-kjøl-metoden, altså nedkjølt mat som blir oppvarmet.* Det blir samtidig opprettholdt tilbereding av mat etter den tradisjonelle metoden for de eldre som ønsker måltider etter kok-server-prinsippet, altså mat som blir servert samme dag som den er tilberedt. Men denne maten blir dyrere.* Halvparten av kjøkkendriften skal ut på anbud. Haukeland sykehus er høyaktuell som ekstern leverandør fordi storkjøkkenet har stor overkapasitet. — Vi har bestemt oss for å opprettholde deler av den gamle kjøkkendriften ved en del institusjoner, uten at vi har tallfestet hvor mange. De hjemmeboende får dermed valgmulighet. De som ønsker maten på gamlemåten, må imidlertid gjøre regning med å betale mer, sier Terje Ohnstad. Vil bli dyrere - Hvor mye dyrere blir den ferske maten?- Det har vi ikke regnet på.- Blir den mye dyrere?- Som sagt, så har vi ikke regnet på det. Mye vil avhenge av interessen hos brukerne, sier Ohnstad.Varaordføreren kan heller ikke opplyse hvilke kjøkken, utenom Gullstøltunet og Kolstihagen, som fortsatt skal produsere mat til eldre i Bergen. - Det blir en sak for byrådet, sier han.Når det gjelder den halvparten av kjøkkendriften som skal ut på anbud, opplyser Ohnstad at det ikke bare er pris som blir utslagsgivende ved valg av leverandør.- Vi vil selvsagt også ta hensyn til kvalitet og variasjon i meny og næringsinnhold i maten, sier Ohnstad.