Mens bare 38 prosent av masterstudentene innen datateknikk og kommunikasjonsteknologi sikret seg jobb før studiene var omme i fjor, var samme tall 77 prosent i år. Det viser en fersk undersøkelse utført av linjeforeningen ved NTNU, Abakus.

Blant dem som har fått seg jobb, drar over 70 prosent til Oslo. Trondheim kaprer 20 prosent, mens ingen av årets avgangsstudenter har vendt nesen mot Bergen.

— Vi prøvde å få selskaper fra Bergen til å holde presentasjoner for it-studentene i forfjor, men da var det ingen som var interessert. Det er mange som etterlyser bergensbedrifter, sier leder for bedriftskomiteen i Abakus, Sigve Albretsen.

I 2000 og 2001 var ingeniørstudiet innen datateknikk det mest populære studiet ved NTNU. Da Albretsen selv begynte på utdannelsen i 2003, fikk han beskjed om at det var det dummeste han kunne gjøre.

— Det viste seg altså å være feil. Bransjen trenger flere it-folk enn det blir utdannet. Folk har ennå ikke fått med seg at det går bra i it-verden - etter at boblen sprakk, og søkertallet til linjer som datateknikk og kommunikasjonsteknologi ved NTNU synker, sier Albretsen.