Det forteller daglig leder for Hennig-Olsen Is på Vestlandet, Bertil Syvertsen.

— Snart må Vårherre gripe inn, for dette er skikkelig på trynet. Mai måned hadde vi en svikt på rundt 25 prosent. Vi tenkte at det skulle ordne seg i juni, men salget har vært veldig begredelig. Så langt i juni har vi hatt en svikt på 40 prosent i forhold til i fjor. Dette er helt unormalt for årstiden, sier Syvertsen.

— Men været snur fort. Vi prøver å være optimister, sier han.

Bra frem til 17. mai

Hos Diplom-Is har issalget også vært dårlig.

— Det gikk bra frem til 17. mai, men etter den tid har det vært ganske stor svikt på grunn av været, sier regionalsalgssjef Helge Bjørnøy for Diplom-Is på Vestlandet.

Han forteller at de har hatt en nedgang i perioden fra 17. mai til i dag på rundt 20 prosent.

— Tendensen er den samme over hele landet. Hvis ikke vi får litt sol snart, så blir juni veldig dårlig. Men vi håper jo det kommer litt sommer i år også, sier Bjørnøy.

Hos Isbjørn-Is håper de også på bedre vær.

— Vi er vant med sånt vær på Vestlandet, men det pleier alltid å komme noen uker som vi tar oss inn igjen på, sier salgssjef Trond Lohne i Isbjørn-Is.

— I mai er salget mer eller mindre uendret fra i fjor. Men i juni ligger vi etter med rundt 15 prosent, forteller Lohne.

Grått og vått hele uken

Ifølge Storm Weather Center er det ikke håp om sol og sommer denne uken heller.

— Vi har ganske ustabil luft over Sør-Norge som gir skyer og regnbyger. Vestlandet ligger an til å få grått regn ut uken. Onsdag og torsdag kan det bli perioder med sol, men det blir ikke mye blå himmel og sommer, sier meteorolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center.

Ifølge meteorologen er det ingen store regnsystemer som truer i begynnelsen av uken, men det kan bli våtere til helgen.

— Mot slutten av uken stiger temperaturen noe, den kan komme opp mot 17 grader, sier Grønnevet.

<b>LEVERER IS:</b> Morten Watten (28) er sjåfør for Diplom-Is. I dag leverte han is til kiosker i sentrum. - Jeg er på sentrumsrunden i dag, men det har vært ganske rolig i det siste, sier Watten.
ANE BØRHAUG