Raset skal ha gått natt til fredag, og har revet vekk store deler av fylkesvei 724.

Veivokter Kjell Nesjen forteller at han var inne i Oldeldalen natt til lørdag for å stenge veien på grunn av et mindre ras.

RYDDER: Et voldsomt ras har isolert rundt 200 mennesker innerst i Oldedalen i Stryn. Store mannsakp rydder nå på fylkesvei 724.
KRISTINE LINDEBØ

-Jeg hørte det buldret godt oppe i fjellsiden så jeg skjønte at det gikk ras. Da jeg kom tilbake lørdag morgen så jeg at omfanget av raset var mye større enn jeg trodde tidlilgere. Det har aldri gått et ras av sånne dimensjoner her. Det har gått minst fire større ras, i tillegg til en rekke mindre. Det største er over to hundre meter langt. Og en god del av veibanen er ødelagt og skylt ut i Oldevatnet, sier Nesjen.

Vet ikke når veien åpner

Raset består av jord og steiner, og trår og busker flyter nå rundt i Oldaenvannet.

BTs reporter på stedet, Hanna Huglen Revheim, forteller at raset har revet over store deler av veien.— Jeg kan best beskrive det som et stort grått hull, sier hun.

Veivokter Nesjen vet ikke når det er muløig å åpne veien igjen.

— Det er umulig å si, vi vet rett og slett ikke hvor mye av veien som er vekke.

Isolert grend

Inntil veien blir satt i stand er rundt 200 mennesker i nnerst i Oldedalen isolert fra omverdenen. Dagfinn Gytri er nabo til den andre siden av rasene, og han forteller at han så at det lyste godt opp da høyspentledningene ble tatt av raset natt til lørdag.

Den isolerte grenden er foreløpig uten elektrisitet. men det jobbes med å få frem en kabel slik at innbyggerne igjen kan bli koblet til strømnettet.

Noen av innbyggerne er evakuert med turistbåten "Olden", men de aller fleste velger å bli i ro.

BT kommer tilbake med mer