• Kom for nære stearinlys, sier lagereier.

Klokken 12.07 fikk brannvesenet melding om en brann i Breivikdalen i Godvik. Bygget er en lagerbygning, hvor grossostsbedriften Alexandr Engros er i ferd med å etablere seg.

Eier Alexandr Mihirsen og to medhjelpere drev med isolasjonsarbeid i lokalets kjølelager da brannen brøt ut. Det var også der den startet.

— Gikk ekstremt fort

— Vi isolerte med isoleringsskum fra sprayflaske. Vi hadde ikke lys i rommet, så vi hadde satt opp fire stearinlys for å se hva vi holdt på med. Så tok gassen fra isolasjonsskummet fyr. Det hele gikk ekstremt fort, forteller han til bt.no.

Mennene trodde de hadde sikret seg godt med to brannslukningsapparater. Men da de fikk bruk for dem, viste det seg at det ene ikke fungerte. Dermed måtte brannvesenet ile til med vann for å knekke flammene. Mihirsen og hans menn kan regne med å bruke ettermiddagen på å sope vann ut av bygningen sin.

— Vi var heldige, sier Mihirsen.

- Vi er ingen tullinger

Han er opptatt av å understreke at de driver en seriøs bedrift, og at de ikke er noen "tullinger fra utlandet som ikke tar sikkerhet på alvor".

— Jeg har utstyr til 200-300.000 kroner der inne, og vi har nettopp kjøpt lokalene. Vi driver ikke med tull og tøys, sier han.

Han forteller at de nå skal finne andre måter å opplyse kjølerommet på mens de pusser det opp.

- Uforsvarlig

Politibetjent Nicolas Hernandes kaller arbeidsmetoden til Mihirsen og de to andre for uforsvarlig, og forteller at politiet har opprettet en sak på forholdet.