INGELILL HATLAND

Latteren runger i andre enden av telefonen når BT konfronterer ham med paradokset. Evergood er blitt tittelsponsor på Golden League-stevnet i Bergen 11. juni. Om han satte kaffen i halsen, sier Friele ingenting om. Men:

— Jeg må jo innrømme at jeg lettet litt på øyenbrynene da jeg så sponsornavnet, ler han hjertelig.

— Likevel, jeg forholder meg profesjonelt til dette. Som ordfører i Bergen har det ingen påvirkning på meg. Bislett-Alliansen trengte sponsorer. Evergood har sin markedsføring, og tilfeldigvis skal de nå sponse et stevne på en arena i Bergen. - Har kaffekonkurrenten din gjort et scoop?

— Nå vet jo ikke jeg hva de har betalt for avtalen. Formodentlig har de gjort sine forretningsmessige vurderinger. Og det er helt sikkert dyktige mennesker som står bak, sier han diplomatisk.

Bergen Bislett Games blir et stort arrangement i byen...sier Friele og ler videre av at han bevisst - og på fleip - unngår konkurrentnavnet når han omtaler friidrettsstevnet.

Lover folkefest

— Dette skal bli en folkefest! Det skal ikke bare være bare for sportsfantomer, sier ordføreren. Han er leder for undergruppen av Bergensalliansen, kalt Blest-komitèen, som står for rammen rundt stevnet

— Vi skal passe på at hele Bergen kommune kommer i Bislett Games-stemning. Hele byen skal ta del. Det blir blant annet gratis jordbær til byens innbyggere, sier han.

Alle de hundrevis av mediefolk og journalister som kommer til byen, skal dessuten dra herfra full av positive inntrykk og opplevelser fra byen.

— Vår jobb er å få dem til å tenke at: Oj, dette var litt av en by! De skal bli gjort oppmerksom, også, på at Bergen har fått høythengende utmerkelser som turistby. Så de kan ha det med i sine kommentarer.

— Er du friidrettsinteressert?

— Jeg var faktisk, i min ungdom, ganske god i tresteg! Jeg var nummer to i øvelsen av rundt 1000 studenter ved universitetet i Boston.

— Og persen?

— Det husker ikke. Men jeg må da ha vært litt god, siden jeg hevdet meg såpass? mener ordføreren.

Jordbærparty på Bryggen

Varemerket for Bergen Bislett Games, blir som i Oslo, jordbær. Det tradisjonelle jordbærpartyet skal holdes på Tracteuren i Bergen torsdag 10. juni. Altså dagen før stevnet. Der stiller de internasjonale idrettsstjernene for å glitre og spise jordbær.

Reiselivsdirektør Ole Warberg lover folkefest og et idrettsstevne som setter preg på bybildet.

— Det blir ikke de store utenlandske artistnavnene, sier Warberg.

— Men det blir aktiviteter av ulike slag, fra onsdag 9 juni og til lørdag 12., forsikrer han om.

Idrettsdirektør i kommunen, Nils Kristian Grimstveit, legger til at underholdnings- og folkefestbiten av stevnet, ikke betales av kommunekassen.

— Det er selvfinansierende, forteller han. Det betyr betalt av sponsormidler.

TV-sendingen går ut til 173 land. Warberg ønsker at Bergen skal fremstå eksotisk for tv-seerne. Ettervirkningene av en så massiv tv-markedsføring av byen, håper han å se i kraft av byutvikling og næringslivsutvikling i et bredt perspektiv.

I VRANGSTRUPEN? Herman Friele skal åpne Evergood Bergen Bislett Games, men bedyrer at han skal forholde seg helt profesjonelt til det ...<p/> ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN
I FULL SVING: Murerne Leon Olsen og Tony Gullaksen (t.v.) har nettopp støpt ferdig et trinn i betongtribunen i svingen på «nye» Fana Stadion.<p/> FOTO: JAN M. LILLEBØ