INGVILD TENNFJORDKNUT EGIL WANG (foto)

I Nipedalen samles guttene etter skolen. De har spist og skiftet, så er det rett opp til vannet og Klippen. Manndomsprøven. Vårens første bad. Spinkle guttekropper i store shortser. Hver muskel stritter imot.

— Kom igjen! Det er ingenting å stusse på, sier Espen Bakke (12). Strategien er klar, det er bare å løpe uti. Men beina hans står foreløpig helt stille. Kameraten Daniel David er klar. Det er ingen vei utenom. De løper. De skriker. De overlevde.

Men det er Klippen som er den store utfordringen. Der har fjortisene hoppekonkurranse med stup, hopp og bomben. Sindre Synnevåg klatrer opp på det høyeste punktet, og hopper. Han skjelver lenge etter stupet og møtet med vintervannet som solen så vidt har tatt tak i.

— Det er så kaldt at jeg mister pusten, sier Sindre.

— Jeg ser det. BCG`en din er helt blå, sier kompis Bjarte Torstensen.

Høye temperaturer og strålende sol har lurt oss til å tro at det er sommer. Men til helgen er det slutt. Lørdag eller søndag lover Meteorologisk institutt en forandring. Gradvis lavere temperaturer og perioder med nedbør. Hvis du skal late som det er sommer, har du ikke lange tiden på deg.

Når Sindre har stupt og hoppet og stupt igjen, må de andre til pers også. De som blir på land er feige.

— Oohhæ, jeg tror det var noe som falt av uti der. Så kaldt er det, sier Ståle før han hopper en gang til.

Stuperen Sindre ser utover vannet. På overflaten ser det så idyllisk ut. Varm vind og sol. Han hakker tenner.

— Jeg gleder meg veldig til det blir varmere i vannet.