Det mye omtalte isbjørntyveriet hos Berle på Bryggen i januar i år er et av flere straffbare forhold som ledet frem til dommen på 45 dagers fengsel.

Sammen med en kompis knuste 27-åringen glassruten i butikkens inngangsdør. De tok med seg en stor, utstoppet isbjørn iført lusekofte.

Spaserte med isbjørnen Det vakte mildt sagt betydelig oppsikt hos forbipasserende da den berusete duoen spaserte utover Bryggen med isbjørnen i armene. De satte det utstoppede polardyret fra seg i nærheten av Hotell Rosenkrantz, og ble pågrepet av politiet like etterpå.

Retten betraktet forbrytelsen som en impulshandling, og anså det som utenkelig at den var borttatt i vinnings hensikt.

Fikk sparken, gikk berserk Isbjørntyven har også andre forhold på samvittigheten. Da han ble oppsagt fra jobben, gjøv han løs på både bedriftens daglige leder og på styrelederen.

— Jeg skal drepe dere, skal han ha sagt til bedriftens to øverste ledere, begge kvinner.

Deretter dengte han løs på den daglige lederen med en stol, og fulgte opp med flere knyttneveslag mot kroppen og hodet hennes. Fornærmede fikk hevelse i den ene hånden, og langvarige smerter i nakke, skulder og arm.

Datteren så alt Tiltalte hadde til overmål med seg sin knapt tre år gamle datter på oppsigelsesmøtet.

— Jeg har aldri blitt så sint før, skal han ha sagt i etterkant.

Straks han ble meddelt at han var oppsagt, svartnet det for ham. Firmaets daglige leder klarte å søke tilflukt i et annet rom, men tiltalte klarte å presse opp døren. Da sparket og slo han henne. Han sparket også den kvinnelige styrelederen.