BJARNE KVAMBJØRN ERIK LARSEN (foto)

Det ble imidlertid en svært kort luftetur i friluft for den populære isbjørnen fra Svalbard, som butikken har hatt som turistattraksjon siden 1995.

Etter å ha sparket inn ruten til butikken, tok de to mennene med seg dyret utover Bryggen. Men da de kom til Nikolaikirkeallmenning, mellom Mariakirken og SAS-hotellet, fikk de antakelig nok... og kastet fra seg det staselige nordisdyret i parken. Bjørnen ble liggende på gress til lovens lange tok dyret under sin arm, og gav den nattely på Bergen politikammer.

— Det er godt at saken ble oppklart så raskt, sier Jens Chr. Berle, daglig leder for Berle på Bryggen.

— Dette er visstnok en foreldreløs isbjørn fra Svalbard, som vi har hatt siden 1995. Det er ikke få turister som har latt seg fotografere ved denne, sier Berle, som fikk bjørnen tilbake i til butikken tirsdag morgen.

En utstoppet isbjørn er ikke lett å få tak i, og har en nærmest dyrisk verdi. Berle selger enkelte ganger isbjørnskinn - som i utsalg koster mellom 25.000 og 50.000 kroner. En utstoppet bjørn blir sel(v)sagt langt dyrere.

Det var alarmselskapet Protect som ble varslet da ruten ble knust og alarmen gikk, i 0330-tiden. Vaktselskapet varslet umiddelbart politiet.

ISBJØRN FIKK DET HETT: Den tok det kaldt da situasjonen ble opphetet, isbjørnen som ble stjålet fra Berle på Bryggen natt til tirsdag. Vaktsjef Osvald Nordvik ved Bergen politikammer passet på at bjørnen holdt seg i ro til eieren hentet den.